Kafédriver Karin Løkken på Lena har inngått ny leveringsavtale. Hun skal kjøpe varer fra Goman Kjelstad på Bilitt. Terje Nereng i Kjelstad Bakeri på Krabyskogen sier trafikken i den konkurrerende kafeen i Rådhustorget ikke er god nok.
Karin Løkken har drevet Kjelstad-kafeen på Lena etter franchise-prinsippet siden 2009. For fire uker siden ble det kjent at Kjelstad Bakeri trekker seg ut. Løkken ønsket å fortsette driften på egenhånd og videreføre avtalen om levering av varer fra Kjelstad-bakeriet på Krabyskogen. Men da selskapet kun ønsket å leverer deler av sitt sortiment, valgte hun å søke nye samarbeidspartnere. Nå har hun landet en avtale med Goman Kjelstad AS, som altså har bakeri på Bilitt.
– Vi er godt fornøyd med å ta varer fra Goman Kjelstad. For meg blir det som å gå tilbake til røttene. Det var nemlig Arne Kjelstad, bakerisjef og en av eierne i Goman Kjelstad, som ansatte meg i 2009. Kundene våre skal få like god bakevarer som før, forsikrer Løkken.
– Hva synes du om at det ikke ble noen leveringsavtale med Kjelstad Bakeri?
– Det skal nok gå veldig bra, og vi kommer til å få like så bra sortiment fra bakeriet på Bilitt som det vi har i dag. Samtidig står vi nå mye friere til å ta varer fra hvem vi vil, sier Løkken. Avtalen med Kjelstad Bakeri går fram til 28. september. Deretter holdes kafeen stengt i fire dager.
– Lokalene skal pusses opp. Så åpner vi dørene fredag 4. oktober, forklarer Løkken.
Fornyer seg litt
– Blir det endringer i driften?
– Vi skal videreføre dagens tilbud. Samtidig skal vi satse mer på varme lunsjretter og en mer variert meny. Vi bytter også navn. Hva det blir, holdes ennå litt hemmelig, forteller hun.
Løkken er en av tre faste ansatte. I tillegg har hun seks ekstrahjelper.
– Alle ansatte blir med videre, opplyser Løkken.
Heretter skal hun konkurrere mot sin tidligere samarbeidspartner, Kjelstad Bakeri, som har utsalg på Rådhustorget.
– Hvordan ser du på konkurransesituasjonen på Lena,?
– Kjelstad-kafeen her i Lenagata er godt innarbeidet og betyr mye for mange. Etter at det ble kjent at Kjelstad Bakeri trekker seg ut, er det mange som har kommet innom for å si at det er bra at vi fortsetter. Jeg tror vi skal klare oss bra i årene som kommer. Samtidig mener jeg det er bra med konkurranse. Jeg er også opptatt av at alle butikkene i sentrum må spille på lag og framsnakke hverandre. Det må vi gjøre på et så lite sted, sier Løkken.
Vil satse bare på ett sted
Terje Nereng er daglig leder i Kjelstad Bakeri på Krabyskogen. Han forteller at det ikke er noe dramatikk som ligger bak avgjørelsen om å ikke levere enkelte varer til Karin Løkken.
– Det har noe med vårt system å gjøre. I 2018 ble vi en del av Nærbakst-kjeden. Bestilling av blant annet surdeigsbrød og bestillingskaker er regulert i forhold til kundeavtaler. Dermed er det ikke alle som kan bestille disse varene. Det gjelder ikke bare utsalget i Lenagata, men også aktører som Rema 1000, for å ta et eksempel, sier Nereng.

– Hvorfor har dere valgt å legge ned Kjelstad-kafeen i Lenagata?
– Det har noe med vår strategi å gjøre. Vi ønsker å ha ett utsalg på hvert sted. Kjelstad-kafeen i Lenagata gikk ikke dårlig, men vi har en husleieavtale som snart går ut, og vi valgte å satse i nye lokaler i Rådhustorget.
– Er dere fornøyd med trafikken i Rådhustorget?
– Nei, det vil jeg ikke si. Men vi er på rett veg. Det gikk ikke så bra på Dokka i starten heller, men nå har vi klart å snu trenden. Vi jobber for at det skal skje på Lena også. Men Toten er et lite sted med mange lojale kunder. Ting tar tid, sier Nereng.
Les også: Kjelstad trekker seg ut, men Karin overtar