Nydelig søndagsmiddag med lam.
Saftig og velsmakende lammestek med god fløtesaus og gode ovnsbakte grønnsaker.
Lammestek
Beregn 200 g rått kjøtt per person, det forsvinner noe vekt under steking.
Benfri lammestek stekes i ovn på 126 grader. En stek på to kilo trenger ca. to timers steketid. Steken brunes godt på alle sider i stekepanne først. Bruk steketermometer. Sett steken på 65 grader og la den hvile i minimum 20 minutter.
Porsjoner: 10 personer.
Fløtesaus
75 g smør
75 g hvetemel
10 dl kyllingkraft/buljong
Ca. 2 ½ dl kremfløte
Smelt smør og rør inn mel. Spe med varm kraft og rør sausen klumpfri mellom hver gang. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
Tilsett fløte og smak til med gele, salt, og pepper. Tilsett sukkerkulør om du vil ha litt mer farge på sausen.
Tilsett til slutt stekesjyen som danner seg i stekepannen eller langpannen under steking av kjøttet.
Ovnsbakte grønnsaker
4 gulerøtter
4 pastinakk
1 kålrot
Skjær opp gulerøtter, kålrot og pastinakk i terninger og krydre det med litt salt og pepper med olje og sett den inn i ovnen. Stekes på 150 grader i ovnen i 30 minutter.