21 trappetrinn, uten et eneste hvileskjær, har fram til nå vært inngangsbilletten til hyggelig samvær og tradisjonshusflid på meieriet i Kolbu.
Nyvinningen som nettopp er kommet på plass, er en stor forbedring for flere av medlemmene i Østre Toten husflidslag. Foreningen har fine lokaler i det gamle meieriet i Kolbu, men fram til nå har det bokstavelig talt vært en høy terskel for å kunne delta.
Den bratte trappa med 21 trinn måtte først forseres.
Hjelpsomme
– Det har jo vært snille og hjelpsomme damer som har gått bak en i trappa, så det har jo gått, sier Bjørg Larsen, som ikke tør si hvor lenge hun har vært medlem i husflidslaget. Det er siden lokalene var på Sole, og hun kan også huske lokaler på Valle. Det trofaste lagsmedlemmet har nettopp hatt hofteoperasjon, og etter det er hun blitt utstyrt med krykke. Bjørg tar seg greit fram, men akkurat trappa i meieriet er drøy.
– Mange har nok grudd seg til å komme på grunn av trappa. Dette er et veldig fint hjelpemiddel, synes Bjørg.
Kasserer i laget, Sven Magne Holm, er helt enig. Han takker Totenbanken for en gave på 30.000 kroner, som gjorde det mulig å montere trappeheis.
Godt mottatt
– Vi er veldig fornøyde. Dette er blitt veldig godt mottatt. Det er Toten Kjøtt som eier bygget, og de var som alltid veldig greie og lot oss få sette inn heisen, sier Sven Magne.
Nå er det blitt enklere for medlemmene å delta på både kurs og de faste husflidssamlingene hver mandag og onsdag. Det er et positivt tiltak i en forening der snittalderen, til tross for mange rekrutteringsforsøk, er ganske høy. Det bedrer også tilgjengeligheten for folk i alle aldrer, som har funksjonsnedsettelser.

– Det er nok mest folk fra rundt 60 og oppover som er med, men vi vil veldig gjerne ha med oss dem som er yngre også, sier Sven Magne.
Kurs og medlemsaktivitet
Denne mandagen er det vanlig medlemsmøte med allhusflid, og mange har møtt opp med strikketøyet for en prat og en kaffekopp med andre husflidsinteresserte.

– Det går i sokker, forteller Sidsel Røstøen, som er fast deltaker. Anne Marie Lie Huuse strikker domino-strikk, for her er det mange forskjellige teknikker å se. Alle lærer villig bort.
Samtidig foregår kurs i knipling, en gammel teknikk som husflidslaget gjerne ser at flere prøver seg på.

– Dette er mitt aller første møte med kniplinger, og det er veldig spennende, sier Ranveig Hoel, en av de seks deltakerne på kurset.