Totens Blad
2 minutter lesetid

Lokal norsk mat i offentlige kantiner

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.
Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for hva skribenten selv mener.
Bidra i debatten: leserbrev@totens-blad.no.

Tirsdag 17. august var jeg så heldig å få være på gårdsbesøk hos Harald Børstad og Margunn Nummedal i Vardal på Gjøvik. Dette var et møte for oss politikere i regi av TINE.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her fikk vi høre mye om hva TINE og bøndene selv mener er viktig i landbrukspolitikken, og jeg ble glad da jeg hørte at mye av det som kom frem samsvarer godt med Rødt sin politikk. Det kom også frem et forslag om at det offentlige, da i dette tilfellet kommunen og fylkeskommunen, bør gå frem med et godt eksempel og vedta at man skal ha fokus på lokal og norsk mat i offentlige kantiner.

Alle partiene som var til stede var helt enige i at dette var et kjempetiltak, og på gårdsbesøket var det representanter fra KrF, SP, AP, SV og jeg fra Rødt. Så her kommer oppfordringen fra Rødt. Vi kommer til å jobbe frem et forslag om dette, og siden det var enighet under gårdsbesøket hos de øvrige partiene så håper vi på å få deres stemme slik at dette kan bankes igjennom.

I tillegg til dette kommer vi i Rødt til å jobbe for:

  • Øke den norske matproduksjonen og graden av selvforsyning.
  • Å opprette beredskapslager for korn og såfrø.
  • At Norge reduserer importkvoter for kjøtt, og ikke importere grønnsaker og frukt når det er sesong for dette i Norge.
  • Bedre merking av norske og utenlandske matvarer i butikken slik at forbruker tar mer bevisste valg.

Marius T. Owren, 4. kandidat Rødt Innlandet