Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris henger høyt, og deles i år ut for 26. gang. Blant de nominerte finner vi Per Borglund fra Bøverbru.
I år kjemper fem kandidater fra hele landet i finalerunden. Til ære for husstellærer Ingrid Espelid Hovig og etnolog Astri Riddervold, som begge har vært unike formidlere av norsk mat og matkultur, skal årets pris gå til en person som viderefører arven fra deres virke. Etter en åpen nominasjonsprosess har styret i Stiftelsen valgt ut fem kandidater fra 23 foreslåtte. Hvem som vinner avgjøres av både folkets og fagjuryens stemmer, som teller likt.
De fem kandidatene er Maret Ravdna Buljo fra Nordland, Heidi Bjerkan fra Trøndelag, Trine Sandberg fra Akershus, Kari Støfringsdal fra Sogn og Fjordane, i tillegg til Per Borglund. Det er styret i stiftelsen, med Andreas Viestad i spissen, som har valgt ut finalistene. I begrunnelsen for nominasjon står det om representanten for Toten: «Per Borglund er redaktør for Norges største matmagasin: Mat fra Norge. Han er en ildsjel som viderefører tradisjonen fra de to damepionerene ved systematisk og idealistisk å løfte frem i deres ånd, de norske mattradisjonene i tekst og bilde fra alle tenkelige vinklinger».
Folkets stemmer kan avgis fram til utgangen av oktober, og det skjer på www.matmerk.no