Lørdag blir det folksomt på Lena. Helt på jordet får trolig strålende vær.
Lørdag er det for andre gang klart for matfestivalen Helt på jordet på Lena. Marianne Bøe leder denne hektiske dagen.
– Alt er i orden foran lørdagen?
– Det er veldig mye logistikk for seks timer, så akkurat nå er jeg litt småstresset. Men vi er klare, altså, poengterer Marianne Bøe når vi ringer henne tirsdag. Hun er dermed ikke helt på jordet, selv om det skal ordnes mye praktisk, slik som strømforsyning til en stor skare utstillere.
– Parkeringen vil jeg gjerne si litt om. Vi har fått lov til å bruke parkeringsplassene ved rådhuset og ved Totenhallen. Dessuten blir det parkeringsvakter som hjelper til, forteller Bøe.
Det kan med andre ord være lurt å beregne noen ekstra minutter på å gå, denne dagen kan ikke alle parkere ved inngangen til Lenaparken.
– Værmeldingen ser jo veldig grei ut?
– Ja, og det er jeg så glad for, ler Bøe. Hun tror folk bør ta med seg stor handlekurv, for sjelden eller aldri har det vært så mange lokale matprodukter fra Toten å få kjøpt på ett sted.
Dette skal være en dag for hele familien, med utallige innslag. Lørdag arrangeres for eksempel gratis majoneskurs for barna. Alle som vil, kan få lage sin egen majones fra bunnen av. Det er fire kokker fra Lava Oslo som kommer til matfesten Helt på jordet for å lære bort sine beste matkunstner.