Kolbus beste kålrot-tips? Coleslaw! Coleslaw av kålrot blir mye saftigere enn coleslaw fra kål.
Det er Johannes Dyste på Toten Kålrotpakkeri som forteller om kålrotas mange muligheter, til Matmerks nettside Norskmat.no.
– Kålrot kan brukes til mye mer enn folk tenker over, hele året, sier Dyste. Han har det kjempetravelt nå i desember: Halve årsproduksjonen leveres de siste fem–seks ukene før jul. Skiftene på Norges største kålrotpakkeri går til langt på kveld nå i «skrellesesongen».
Andre kålrottips som Toten Kålrotpakkeri formidler til hele landet, er:
– Kålrot som snacks. Skjær i staver og legg dem gjerne i en skål kaldt vann for å holde dem friske.
– Syltet kålrot. Som alternativ til tyttebærsyltetøy, eller på pølse.
– Surkålrot. Rasp kålrot i stedet for kål og lag «surkål» av den.
– Bakt kålrot. En liten kålrot kan bakes i ovn og spises med skje på samme måte som bakt potet.
– Kålrotbiff. Godt stekte kålrotskiver – et alternativ som mange vegetarianere ilker.
Og hvis kålrotstappa er blek, så bland inn litt gulrot, tipser Johannes Dyste.