Totens Blad
2 minutter lesetid

Kolbus beste kålrot-tips

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Kolbus beste kålrot-tips? Coleslaw! Coleslaw av kålrot blir mye saftigere enn coleslaw fra kål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Johannes Dyste på Toten Kålrotpakkeri som forteller om kålrotas mange muligheter, til Matmerks nettside Norskmat.no.

– Kålrot kan brukes til mye mer enn folk tenker over, hele året, sier Dyste. Han har det kjempetravelt nå i desember: Halve årsproduksjonen leveres de siste fem–seks ukene før jul. Skiftene på Norges største kålrotpakkeri går til langt på kveld nå i «skrellesesongen».

Andre kålrottips som Toten Kålrotpakkeri formidler til hele landet, er:

– Kålrot som snacks. Skjær i staver og legg dem gjerne i en skål kaldt vann for å holde dem friske.

– Syltet kålrot. Som alternativ til tyttebærsyltetøy, eller på pølse.

– Surkålrot. Rasp kålrot i stedet for kål og lag «surkål» av den.

– Bakt kålrot. En liten kålrot kan bakes i ovn og spises med skje på samme måte som bakt potet.

– Kålrotbiff. Godt stekte kålrotskiver – et alternativ som mange vegetarianere ilker.

Og hvis kålrotstappa er blek, så bland inn litt gulrot, tipser Johannes Dyste.