Smakfull elggryte med potetstappe.
Vi anbefaler å lage denne retten med potetstappe for å gi det ekstra lille til gryten. Denne gryteretten er grei å lage på forhånd, avkjøle, og ta med seg på tur når en for eksempel skal på hytta. Oppskrift hentet fra matprat.no
Tilberedningstid: 30 minutter. Koketid 3 timer.
4 porsjoner.500 g grytekjøtt av elg
50 g bacon i terninger
1 pose stjerneløk
100 g frisk sjampinjong
2 ss margarin til steking
2 ss hvetemel
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 dl rødvin
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
Stek bacon og løk til det er gyllent i ei gryte. Ta det ut.
Del grytekjøttet opp i terninger, ca. 3 ganger 3 cm. Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og brun det i margarin på god varme.
Ha bacon og løk tilbake i gryta, hell på rødvin og buljong. Ha på krydder og la gryta trekke i ca. 3 timer.
Tilsett sjampinjong skåret i skiver, smak eventuelt til med mer salt og pepper. La gryta trekke videre i 5-6 minutter. Server med kokte poteter eller potetstappe!
Potetstappe
4 porsjoner
10 mellomstore poteter
2 dl melk
2 ss smør
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
1⁄4 ts revet muskatnøtt
Skrell poteter og kok dem møre, uten salt i vannet. Hell av vannet.
Varm opp melken til rett under kokepunktet.
Mos potetene og rør inn smør. Ha i litt og litt varm melk av gangen. Rør godt underveis.
Smak til med salt, pepper og muskat.
Velg gjerne en melen potetsort som er ypperlig for hjemmelaget potetmos. Både pimpernell, kerrs pink, troll og mandelpoteter regnes som melne potetsorter. Oppskrift hentet fra Matprat.no.