• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
logo

Med fokus på godt innhold

  • Nyheter
  • Eavis
  • Min side
  • Bli abonnent
Meny
  • Nyheter
  • Leserbrev
  • Lokalhistorie
  • Mat og drikke
  • Fra fotoarkivet
  • Godt og gammelt
  • Totens Blad Eavis
  • Gjøviks Blad Eavis
  • Besøk vår søsteravis Gjøviks Blad
  • Dødsannonser
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Tips oss
  • Redaksjonen
  • Annonsere
  • Kundeservice
MAT OG DRIKKE
2 minutter lesetid

Rødvinsgryte av elg

Rødvinsgryte av elg
Totens Blad
Publisert: 16 juni, 2017 12:00
Oppdatert: 18 juni, 2019 12:57
Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Smakfull elggryte med potetstappe.

Vi anbefaler å lage denne retten med potetstappe for å gi det ekstra lille til gryten. Denne gryteretten er grei å lage på forhånd, avkjøle, og ta med seg på tur når en for eksempel skal på hytta. Oppskrift hentet fra matprat.no

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilberedningstid: 30 minutter. Koketid 3 timer.

4 porsjoner.500 g grytekjøtt av elg
50 g bacon i terninger
1 pose stjerneløk
100 g frisk sjampinjong
2 ss margarin til steking
2 ss hvetemel
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 dl rødvin
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian

Stek bacon og løk til det er gyllent i ei gryte. Ta det ut.
Del grytekjøttet opp i terninger, ca. 3 ganger 3 cm. Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og brun det i margarin på god varme.
Ha bacon og løk tilbake i gryta, hell på rødvin og buljong. Ha på krydder og la gryta trekke i ca. 3 timer.

Tilsett sjampinjong skåret i skiver, smak eventuelt til med mer salt og pepper. La gryta trekke videre i 5-6 minutter. Server med kokte poteter eller potetstappe!

Potetstappe 
4 porsjoner

10 mellomstore poteter
2 dl melk
2 ss smør
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
1⁄4 ts revet muskatnøtt

Skrell poteter og kok dem møre, uten salt i vannet. Hell av vannet.
Varm opp melken til rett under kokepunktet.
Mos potetene og rør inn smør. Ha i litt og litt varm melk av gangen. Rør godt underveis.
Smak til med salt, pepper og muskat.
Velg gjerne en melen potetsort som er ypperlig for hjemmelaget potetmos. Både pimpernell, kerrs pink, troll og mandelpoteter regnes som melne potetsorter. Oppskrift hentet fra Matprat.no.

Sentralbord
61 16 87 50
Besøksadresse
Hauggata 6, 2850 Lena
Postadresse
Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen
post@totens-blad.no
Annonseavdelingen
annonse@totens-blad.no

Ansvarlig redaktør
Jon Olav Andersen
Daglig leder
Morten Linnerud
Markedssjef
Hans Erik Linnerud

Se alle ansatte

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.
Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Kundeservice
Problemer med levering // Tips oss // Annonsere
Kundesenter // Kontakt oss // Ansatte

Personvernerklæring // Informasjonskapsler // Abonnementsbetingelser

Totens Blad © 2025 · Løsningen er designet og utviklet av Dyplink - dyplink.no