• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
logo

Med fokus på godt innhold

  • Nyheter
  • Eavis
  • Min side
  • Bli abonnent
Meny
  • Nyheter
  • Leserbrev
  • Lokalhistorie
  • Mat og drikke
  • Fra fotoarkivet
  • Godt og gammelt
  • Totens Blad Eavis
  • Gjøviks Blad Eavis
  • Besøk vår søsteravis Gjøviks Blad
  • Dødsannonser
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Tips oss
  • Redaksjonen
  • Annonsere
  • Kundeservice
MAT OG DRIKKE
3 minutter lesetid

Overraskende god rødbetburger

rødbetburger
Totens Blad
Publisert: 16 juni, 2017 11:00
Oppdatert: 18 juni, 2019 14:10
Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Rødbetburgere er overaskende godt, du trenger ikke kjøtt til en burger.

Denne rødbetburger er vegansk, det vil si uten noen animalske produkter. Resten av tilbehøret til retten er det man vanligvis bruker til hamburger. Bruk det du selv liker og har lyst på. Raufoss-elevene lagde også sine egne veganske hamburgerbrød.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidsberegning: ca 90 minutter.
4 porsjoner. 

Oppskrift til ca 4-6 store hamburgerbrød 
• 3 dl vann
• 1/4 dl olje
• 50 gr gjær
• 1/2 ts salt
• 3/4 liter hvetemel
(halvparten av melet kan eventuelt byttes med sammalt hvete for å få grovere brød).

Rødbetburger
• 4 rødbeter
• 1 gul løk
• 2 fedd hvitløk
• 3 ss olivenolje
• 1,5 ss balsamico eddik 
• 2 dl knuste havregryn

Eventuelt litt mel, og to egg hvis man er vegetarianer.

Rødbetburger
Skrell rødbetene og del dem i grove kløfter. Rens og del løken i grove biter og grovhakk hvitløkfeddene.
Bland rødbeter, løk, hvitløk, olje og eddik i en passende ildfast form. Krydre godt med salt og pepper og vend det hele godt sammen. Dekk formen med aluminiumsfolie og bak rødbetene i ovn ved 200 grader i ca. 45 minutter (fjerne folien etter 30 minutter), eller til rødbetene er helt møre. Avkjøl noe og kjør alt sammen til en mos i en hurtigmikser.

Bland rødbetmosen med egg, quinoa (couscous eller havregryn) og chili. Juster smaken med salt og pepper. Form «farsen» til fire burgere. Stek burgerne i litt olje i en god og varm stekepanne (stek gjerne to og to) til de blir sprø og gylne på begge sider. Vær forsiktig når du snur burgerne, de er litt løse i konsistensen og kan lett falle fra hverandre hvis du ikke er forsiktig.

Brødoppskrift

Rør gjær eller tørrgjær ut i fingervarmt vann. Tilsett det tørre, men hold igjen litt mel. Elt deigen smidig. Dekk bollen med plast og la heve i minst 30 minutt.

Så eltes deigen og lag boller. Disse legges på plate dekket med bakepapir, og klemmes/klappes flate. Skal de bli pølsebrød, så form de som pølser og klapp disse litt ned.
Dekk med et klede og la de heve til dobbelt størrelse. Ca 45 minutter.
Pensle med vann.

Brødene stekes midt i ovnen i 7-8 minutter ved 225 grader.

Sentralbord
61 16 87 50
Besøksadresse
Hauggata 6, 2850 Lena
Postadresse
Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen
post@totens-blad.no
Annonseavdelingen
annonse@totens-blad.no

Ansvarlig redaktør
Jon Olav Andersen
Daglig leder
Morten Linnerud
Markedssjef
Hans Erik Linnerud

Se alle ansatte

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.
Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Kundeservice
Problemer med levering // Tips oss // Annonsere
Kundesenter // Kontakt oss // Ansatte

Personvernerklæring // Informasjonskapsler // Abonnementsbetingelser

Totens Blad © 2025 · Løsningen er designet og utviklet av Dyplink - dyplink.no