Totens Blad
2 minutter lesetid

Lammestek med fløtesaus

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Nydelig søndagsmiddag med lam.

Saftig og velsmakende lammestek med god fløtesaus og gode ovnsbakte grønnsaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lammestek
Beregn 200 g rått kjøtt per person, det forsvinner noe vekt under steking. 

Benfri lammestek stekes i ovn på 126 grader. En stek på to kilo trenger ca. to timers steketid. Steken brunes godt på alle sider i stekepanne først. Bruk steketermometer. Sett steken på 65 grader og la den hvile i minimum 20 minutter. 
Porsjoner: 10 personer.

Fløtesaus
75 g smør
75 g hvetemel
10 dl kyllingkraft/buljong
Ca. 2 ½ dl kremfløte

Smelt smør og rør inn mel. Spe med varm kraft og rør sausen klumpfri mellom hver gang. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
Tilsett fløte og smak til med gele, salt, og pepper. Tilsett sukkerkulør om du vil ha litt mer farge på sausen.
Tilsett til slutt stekesjyen som danner seg i stekepannen eller langpannen under steking av kjøttet.

Ovnsbakte grønnsaker 
4 gulerøtter
4 pastinakk
1 kålrot

Skjær opp gulerøtter, kålrot og pastinakk i terninger og krydre det med litt salt og pepper med olje og sett den inn i ovnen. Stekes på 150 grader i ovnen i 30 minutter.