• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
logo

Med fokus på godt innhold

  • Nyheter
  • Eavis
  • Min side
  • Bli abonnent
Meny
  • Nyheter
  • Leserbrev
  • Lokalhistorie
  • Mat og drikke
  • Fra fotoarkivet
  • Godt og gammelt
  • Totens Blad Eavis
  • Gjøviks Blad Eavis
  • Besøk vår søsteravis Gjøviks Blad
  • Dødsannonser
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Tips oss
  • Redaksjonen
  • Annonsere
  • Kundeservice
MAT OG DRIKKE
2 minutter lesetid

Laks med fullkornpasta

Laks med fullkornpasta
Totens Blad
Publisert: 31 mars, 2017 12:05
Oppdatert: 25 juni, 2019 12:37
Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Hvorfor ikke prøve laks med fullkornspasta, yoghurtdressing og grønnsaker?

Fisk er en av de viktigste råvarene vi trenger i kosten vår. Fet fisk gir oss verdifullt fiskefett som er en god kilde til omega 3. Det inneholder store mengder av vitamin D. Fet fisk går ikke så lett i stykker under tilberedning og passer veldig godt til steking, woking og grilling. Vi anbefaler også at du bruker fullkornspasta, fordi det inneholder mer fiber og vitaminer enn vanlig pasta. Alle elsker saus, derfor har vi laget en litt sunnere saus enn det du kanskje er vant til. Istedenfor å bruke rømmesaus som er kanskje mest vanlig, har vi brukt yoghurt som inneholder mindre fett enn seterrømme. 

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

4 porsjoner:
Laksefilet 800 g
Margarin til steking
Mel 1 dl
Salt og pepper
Fullkornspasta 280 g 
Brokkoli 200 g
Gulrot 200 g
Yoghurt naturell 3 dl
Krydder og urter, smak til etter eget ønske.

Framgangsmåte:
Legg mel, salt og pepper oppi i en plastpose og rist det. Kutt grønnsakene i biter, de bør være så like i størrelse som mulig. Skjær fisken i fine porsjonsstykker. Bruk en naturell yoghurt og tilsett krydder, urter og sett den i kjøleskap til servering. Kok opp vannet til pastaen og grønnsakene i hver sin gryte. Ta melblandingen og legg laksefilet oppi og rist det godt sammen. Ha margarin i stekepannen og stek laksen. La laksen få en sprø, gyllen skorpe. Følg kokeanvisningen som står på pakningen til pastaen. Gulrot trenger litt lenger koketid enn brokkoli, så ha denne i kokevannet først. Når pastaen og grønnsakene er ferdig kokt, og fisken ferdig stekt er det bare å forsyne seg. 

Sentralbord
61 16 87 50
Besøksadresse
Hauggata 6, 2850 Lena
Postadresse
Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen
post@totens-blad.no
Annonseavdelingen
annonse@totens-blad.no

Ansvarlig redaktør
Jon Olav Andersen
Daglig leder
Morten Linnerud
Markedssjef
Hans Erik Linnerud

Se alle ansatte

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.
Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Kundeservice
Problemer med levering // Tips oss // Annonsere
Kundesenter // Kontakt oss // Ansatte

Personvernerklæring // Informasjonskapsler // Abonnementsbetingelser

Totens Blad © 2025 · Løsningen er designet og utviklet av Dyplink - dyplink.no