Her kan du bruke gode rotgrønnsaker fra Toten.
Denne kyllinggryten tar ikke lang tid å lage. Den smaker godt, og er ikke vanskelig å få til. Oppskrift hentet fra matprat.no.
Tidsbruk: 45 min.
Passe til fire personer.
3 stk kyllingfilet (à 120 g)
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ss margarin til steking
8 stk kokefaste poteter delt i to
3 stk gulrot i skiver
6 stilker stilkselleri (stangselleri) i biter
1 stk grovhakket løk
1 ss olje til steking
2 ss tomatpuré
8 dl vann
2 stk hønsebuljongterning
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
Vask potetene godt og del i to. Skrell gulrot og skjær i skiver. Kutt stilkselleri i biter. Grovhakk løk.
Fres løk i en varm gryte med olje til den er blank. Tilsett tomatpuré og fres litt til. Hell på vann og ha i potet, gulrot, stilkselleri, buljong og fennikelfrø. Kok til grønnsakene er så vidt møre, 10-15 minutter.
Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha margarin i en varm stekepanne, når margarinen slutter å bruse, brun kyllingfiletene i to minutter på hver side.
Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. La kyllingfiletene hvile i noen få minutter. Riv kyllingfiletene i grove strimler.
Tilsett revet kylling og tomat i gryten, og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper.