• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
logo

Med fokus på godt innhold

  • Nyheter
  • Eavis
  • Min side
  • Bli abonnent
Meny
  • Nyheter
  • Leserbrev
  • Lokalhistorie
  • Mat og drikke
  • Fra fotoarkivet
  • Godt og gammelt
  • Totens Blad Eavis
  • Gjøviks Blad Eavis
  • Besøk vår søsteravis Gjøviks Blad
  • Dødsannonser
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Tips oss
  • Redaksjonen
  • Annonsere
  • Kundeservice
MAT OG DRIKKE
2 minutter lesetid

Grønnsakswok med bulgur wheat

Grønnsakswok med bulgur wheat
Totens Blad
Publisert: 31 mars, 2017 11:00
Oppdatert: 25 juni, 2019 12:39
Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Sunn og god grønnsaksrett som smaker!

Denne retten er veldig sunn og inneholder alle de energigivende næringsstoffene som kroppen trenger. Retten er også et godt alternativ for vegetarianere og for de som må kutte ned på kjøtt. Den er enkel å lage, og passer fint dersom man har lite tid, men fortsatt vil spise sunt. Råvarene er ikke nødvendigvis så veldig dyre, og det er ganske lett å tilpasse mengden mat etter behov. 

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall porsjoner: 4 

• 1 stk brokkoli 
• 2 stk gulrot
• 2 stk potet 
• 2 kopper bulgur wheat 
• 1 stk paprika 
• 1 stk mellomstor Løk 
• 2 fedd hvitløk 
• 200 g bønner 
• 1 egg 
• 1 dl eelk 
• 1,5 dl creme fraiche/ rømme 
• 1 stk grønnsaksbuljongterning
• 1 stk liten squash
• Svart pepper
• Karri
• Salt
_____________________________

Fremgangsmåte

1. Kutt alle grønnsakene i passe biter, for eksempel terninger eller strimler, og legg dem til side.
2. Legg løk, finhakket hvitløk, og eventuelt smakstilsatt smør i en kjele. Tilsett ris og kokende vann. La stå til alt vannet er trukket inn i risen.
3. Skyll bønnene i kaldt vann.
4. Stek grønnsakene i olje eller smør i en panne.
5. Hell bønnene over sammen med grønnsakene. Smak til med krydder etter eget ønske.
6. Bland med bulgur wheat.
7. Hell over saus og vend inn, eller ha sausen ved siden av.

Sausen

1. Hell creme fraiche i en kasserolle sammen med grønnsaksbuljongterningen. Bruk svak varme på kasserollen. 
2. Ha egget i halvparten av melka og rør om. Hell så dette i kasserollen, så hell i resten av melka.
3. Bland dette godt og la koke i ca. 5 minutter. 

Sentralbord
61 16 87 50
Besøksadresse
Hauggata 6, 2850 Lena
Postadresse
Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen
post@totens-blad.no
Annonseavdelingen
annonse@totens-blad.no

Ansvarlig redaktør
Jon Olav Andersen
Daglig leder
Morten Linnerud
Markedssjef
Hans Erik Linnerud

Se alle ansatte

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.
Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Kundeservice
Problemer med levering // Tips oss // Annonsere
Kundesenter // Kontakt oss // Ansatte

Personvernerklæring // Informasjonskapsler // Abonnementsbetingelser

Totens Blad © 2025 · Løsningen er designet og utviklet av Dyplink - dyplink.no