Sunn og god grønnsaksrett som smaker!
Denne retten er veldig sunn og inneholder alle de energigivende næringsstoffene som kroppen trenger. Retten er også et godt alternativ for vegetarianere og for de som må kutte ned på kjøtt. Den er enkel å lage, og passer fint dersom man har lite tid, men fortsatt vil spise sunt. Råvarene er ikke nødvendigvis så veldig dyre, og det er ganske lett å tilpasse mengden mat etter behov.
Antall porsjoner: 4
• 1 stk brokkoli
• 2 stk gulrot
• 2 stk potet
• 2 kopper bulgur wheat
• 1 stk paprika
• 1 stk mellomstor Løk
• 2 fedd hvitløk
• 200 g bønner
• 1 egg
• 1 dl eelk
• 1,5 dl creme fraiche/ rømme
• 1 stk grønnsaksbuljongterning
• 1 stk liten squash
• Svart pepper
• Karri
• Salt
_____________________________
Fremgangsmåte
1. Kutt alle grønnsakene i passe biter, for eksempel terninger eller strimler, og legg dem til side.
2. Legg løk, finhakket hvitløk, og eventuelt smakstilsatt smør i en kjele. Tilsett ris og kokende vann. La stå til alt vannet er trukket inn i risen.
3. Skyll bønnene i kaldt vann.
4. Stek grønnsakene i olje eller smør i en panne.
5. Hell bønnene over sammen med grønnsakene. Smak til med krydder etter eget ønske.
6. Bland med bulgur wheat.
7. Hell over saus og vend inn, eller ha sausen ved siden av.
Sausen
1. Hell creme fraiche i en kasserolle sammen med grønnsaksbuljongterningen. Bruk svak varme på kasserollen.
2. Ha egget i halvparten av melka og rør om. Hell så dette i kasserollen, så hell i resten av melka.
3. Bland dette godt og la koke i ca. 5 minutter.