Dette er en fin festkake, med en frisk og litt syrlig smak.
En syrlig sitronsorbét, og en søt og fyldig jordbærsorbét sammenslått med en bunn av Bixit-kjeks, er et godt valg. Selv om kaken kanskje er litt syrlig, så gjør den søte smaken fra jordbærene helheten perfekt, dette er en frisk og god variant.
Sitronsorbet
500 g sitronsaft.
400 g sukker.
100 g glukose.
500 g vann.
500 g helmelk.
Varm opp vann, glukose og sukker forsiktig i en gryte til sukkeret og glukosen er løst opp. Bland alle ingrediensene sammen. Frys i ismaskin, eller en stålbolle i fryseren og rør med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller.
Jordbærsorbet
Du gjør akkurat det samme med jordbærsorbet bare at du bytter ut sitron med jordbær.
Kjør jordbær og helmelk i blender (eller med stavmikser), og bland med sukkerlaken. Frys i ismaskin, eller en stålbolle i fryseren og rør med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller.
Kjeksbunnen er veldig lett å lage:
300 g Bixit
3 dråper sitronsaft
70 g smør.
Du smelter smøret, knuser kjeksen, og blander det sammen.
Deretter legges kaka i fryseren etter at du har lagt et lag med sitron. Når den begynner å bli fast så tar du den ut og heller på jordbærsorbeten og setter den i fryseren til den blir helt fryst.
Pyntes med pisket krem, og frisk frukt og bær.