Totens Blad
2 minutter lesetid

Frisk sorbétkake med jordbær

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Dette er en fin festkake, med en frisk og litt syrlig smak.

En syrlig sitronsorbét, og en søt og fyldig jordbærsorbét sammenslått med en bunn av Bixit-kjeks, er et godt valg. Selv om kaken kanskje er litt syrlig, så gjør den søte smaken fra jordbærene helheten perfekt, dette er en frisk og god variant.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sitronsorbet 

500 g sitronsaft. 
400 g sukker. 
100 g glukose. 
500 g vann. 
500 g helmelk. 
Varm opp vann, glukose og sukker forsiktig i en gryte til sukkeret og glukosen er løst opp. Bland alle ingrediensene sammen. Frys i ismaskin, eller en stålbolle i fryseren og rør med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller. 

Jordbærsorbet

Du gjør akkurat det samme med jordbærsorbet bare at du bytter ut sitron med jordbær. 
Kjør jordbær og helmelk i blender (eller med stavmikser), og bland med sukkerlaken. Frys i ismaskin, eller en stålbolle i fryseren og rør med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller.

Kjeksbunnen er veldig lett å lage:
300 g Bixit 
3 dråper sitronsaft 
70 g smør. 
Du smelter smøret, knuser kjeksen, og blander det sammen. 
Deretter legges kaka i fryseren etter at du har lagt et lag med sitron. Når den begynner å bli fast så tar du den ut og heller på jordbærsorbeten og setter den i fryseren til den blir helt fryst. 

Pyntes med pisket krem, og frisk frukt og bær.