Prøv en fiskesuppe med laks, reker og norske rotgrønnsaker.
Laks har en utsøkt smak som eksplodere når du tar en bit. Fiskesuppe kan kombineres med flere ingredienser som gulrot, reker, hvitløk og purre. Oppskrift hentet fra melk.no
Ingredienser og tidsberegning: 1 time
2 ½ stk persillerot
5 stk gulrot
5 stilk stilkselleri (stangselleri)
2 ½ stk liten purre
2 ½ ss rapsolje
2 ½ båt hvitløk , finhakket
5 stk fiskebuljong (terning)
3 ¾ l kokende vann
1500 g laksefilet
5 ss hvetemel
7 ½ dl matyoghurt
125 g reker
1 ¼ ts salt
2 ½ krm pepper
Kok opp fiskebuljongen i en gryte og legg i gulrotbitene. La dem koke i 3-4 minutter.
Bland melk og hvetemel i et glass med skrulokk, og rist godt. Hell blandingen i fiskebuljongen mens du visper hele tiden. La suppen småkoke i ca. 5 minutter. Senk temperaturen og legg i fiskebiter og erter. La suppa trekke i ca. 5 minutter. Rør inn fløten og smak til med salt og pepper. Dryss over finklippet dill.