Totens Blad
2 minutter lesetid

Brokkolisalat med majonesdressing

Obs! Artikkelen er mer enn ett år gammel.

En frisk og nydelig brokkolisalat med deilig majonesdressing.

Salaten er mettende, enkel å lage og sunn. Råvarer i salaten kan varieres etter ditt ønske. Du kan godt bytte ut grønnsakene i oppskriften med andre grønnsaker du har i kjøleskapet for å redusere svinn og unngå å kaste mat. Salaten passer fint til lunsj dagen etter om det blir igjen noen rester.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidsbruk: ca. 40 minutter.

4 porsjoner 

300 g brokkoli 
300 g blomkål
80 g løk
1 fedd hvitløk
300 g tomat
350 g kokt og avkjølt potet
3 egg
1 terning grønnsaksbuljong
1 boks linser
1 boks bønner 

Olje
Eddik
1 dl majones
1 dl rømme
2 ss sukker/honning, ½ ss pepper.

Kutt løk, tomat og poteter og bland det i en bolle sammen med eddik, olje og salt. Kutt brokkoli, blomkål og hvitløk. Kok egget i 10 minutter, til det er hardkokt. Kok opp vann med buljong og hvitløk og ha deretter ha oppi brokkoli og blomkål som kokes i ca. 2-5 minutter. Avkjølt alt og bland sammen i en bolle, tilsett majonessaus.

Dressing
Bland majones, eddik, sukker/ honning, rømme. Smak til med salt og pepper.