ANNONSE

To brannmeldinger samtidig

  • 17 april 2019
To brannmeldinger samtidig

Brannmannskapene måtte rykke ut til både Bilitt og Skreia onsdag ettermiddag. Her fra Skreia. (Foto: Jon Olav Andersen).

Fikk to alarmmeldinger onsdag.

Brannvesenet i Østre Toten fikk det i overkant travelt onsdag. Litt etter klokka 15 kom det inn melding om brann i en transformatorstasjon på Skreia. Da brannmannskapene akkurat var på tur ut, kom det melding om brann på Bilitt.

Heldigvis var det ikke dramatisk, det viste seg å være brenning av bråte på begge stedene, og brannvesenet trengte ikke å slukke. Den første meldingen gikk ut på at det brant i en transformatorkiosk ved Skreia ungdomsskole, noe en forbipasserende ringte inn om. Imidlertid ble det brent bråte på stedet, helt kontrollert, rett ved siden av transformatoren, så det var et lite synsbedrag. Brannvesenet måtte uansett kjøre fram for å være sikre på at det var ufarlig.

På Bilitt ble det brent trevirke. Der viste det seg å ligge et traktordekk skjult, noe som ingen hadde lagt merke til. Da dette tok fyr, ble det kraftig og mørk røykutvikling. Røyken var synlig på lang avstand, og det ble ringt inn melding om mulig brann til 110-sentralen. Brannvesenet rykket ut, men slapp å slukke. De som brente trevirket tok seg av slukkingen selv, ved hjelp av gravemaskin.

Varabrannsjef Lars-Harald Bergheim forteller at det så langt onsdag har vært fire telefoner om mulige branner. To av dem var forhåndsvarslet brenning i forbindelse med næringsvirksomhet. De to siste var altså på Skreia og Bilitt. 
- Det er tydelig at sesongen med bråtebrenning har startet for alvor nå, sier varabrannsjefen.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no