ANNONSE

Naboer fikk flytte inn igjen

  • 01 april 2019
Naboer fikk flytte inn igjen

Det er store skader på den delen av rekkehuset der brannen har startet. (Foto: Ole Ludvig Rosenborg).

Beboere kom seg ut på egenhånd.

Brannvesenet fikk raskt kontroll, men naboer ble evakuert, etter at det litt før klokka 16 mandag brøt ut brann i en kjedet enebolig i Narumsfeltet i Kolbu. Tre boenheter ble berørt.

Brannen startet på en veranda, og spredte seg i veggen på boligen. Den brøt også gjennom taket. Politiet opplyser at beboerne kom seg greit ut og i trygghet. Ingen ble skadet.
– Naboene er også evakuert, men det ser ut til at brannvesenet klarer å hindre brannen i å spre seg til naboleilighetene, opplyser operasjonsleder Marianne Brun i Innlandet politidistrikt til Totens Blad ved 16.20-tida.

– Da vi kom fram, var folk ute, og det kom røyk opp fra taket. Det er omfattende skader i den enheten der brannen ser ut til å ha startet. Det ble luftet ut røyk hos naboene, og så var det en vurdering på om de to andre boenhetene kunne tas i bruk igjen, sier brannvesenets innsatsleder, overbrannmester Svend Åge Holte. Det viste seg å være uproblematisk, slik at beboerne kunne flytte inn igjen utpå ettermiddagen. I boliger som er kjedet er det krav til brannskillevegger. I dette tilfellet var det ingen tegn til at ild eller røyk hadde brutt gjennom veggen, men det hadde heller ikke vært langvarig belastning mot brannskillet.

Brannvesenet kom raskt til brannstedet med fire biler fra Lena etter brannen ble meldt klokka 15.41. Brannvesenet hadde igjen én bil i Kolbu ved 18-tida.
Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no