ANNONSE

Vinterføre skaper trøbbel

  • 16 januar 2018
Vinterføre skaper trøbbel

En semitrailer fikk stopp i Mjøsvegen, like ovenfor Billerud, men fikk lokal bistand. (Foto: Mina B. Sveen).

Snøfall og glatte veger mange steder.

Vinterføret skaper utfordringer i Innlandet, og det har vært mange mindre uhell. I Billeruddalen på fylkesveg 92 ble en semitrailer stående fast en stund tirsdag formiddag.

Det ble for glatt for semitraileren fra Schenker, som kjørte Mjøsvegen i retning Bilitt tirsdag formiddag. Dermed ble det full stopp i Billeruddalen ved Peder Balke-senteret, og bilen sperret vegen i begge retninger.

– Han hadde prøvd med kjettinger, men kom likevel ikke videre. Det ble bestilt tungbilberging, forteller operasjonsleder Per Solberg i politiet. Vegtrafikksentralen ble varslet om at vegen ville bli stengt under bergingen, og at omkjøring ville skje om Nylinna. Brøytemannskapene var imidlertid så travle rundt om i bygda at det trakk ut med skilting av omkjøring, og i mellomtida fikk sjåføren av semitraileren hjelp.

– Han fikk lokal bistand med kjettinger, og kom i gang igjen selv, sier Solberg. Med hjelp fra traktor for å rette opp bilen og påsatte kjettinger, var sjåføren nå i stand til å kjøre videre for egen maskin.
– Berging og omkjøring ble avblåst, sier Solberg.

Det kraftige snøværet har ført til glatte og sporete veger i hele Innlandet, og brøytemannskapene jobber for fullt. Solberg kan likevel fortelle at det har vært svært få hendelser i totenbygdene.
– Folk kjører nok etter forholdene, og det er vel det rådet jeg kan gi. Dessuten må man påregne at kjøreturen kan ta litt lenger tid enn vanlig, sier Solberg.


Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no