ANNONSE

Utvider fellingstillatelsen

  • 07 august 2017
Utvider fellingstillatelsen

Ole Knut Stenseth i SNO ved ulven som ble felt på Totenåsen mandag morgen. (Foto: Mina B. Sveen).

Ulven skutt i almenningslodd 2, men fortsatt jakt.

Fellingstillatelsen for ulv utvides, selv om en ulv ble skutt på Totenåsen mandag morgen.

– Ulven ble skutt av en fra det kommunale fellingslaget, som satt på post ikke langt fra Bergsjøen, sier Ole Knut Stenseth i Statens naturoppsyn (SNO). Fellingen skjedde ved 05.00-tida mandag morgen. I dag, mandag 7. august, er sauebeitelag og hundeførere med kadaverhund på veg ut i terrenget der ulvetispa ble skutt. De skal søk etter drept og skadet sau som kan ligge igjen etter ulven. Statens Naturoppsyn mener det er svært liten sjanse for at det var mer enn én ulv i terrenget.

Ulven ble felt tidlig på morgenen, etter at det søndag kveld ble funnet skadet sau i Toten almenning lodd nummer 2. Nå skal det tas nye DNA-prøver for å få den formelle bekreftelsen på at det er denne ulven som har stått bak alle angrepene, opplyser Statens naturoppsyn til Totens Blad.

Samtidig er fellingstillatelse på én ulv forlenget i to uker, blant annet i påvente av DNA-analyse. Ulven blir nå fraktet av Statens naturoppsyn til Trondheim for DNA-analyse. Det er mest sannsynlig at den felte ulven er det individet man har hatt DNA-treff på tidligere i skadeområdet, men dette vil ikke endelig kunne fastslås før resultat av DNA-analysen er klar, opplyser fylkesmannen i Oslo og Akershus.


De første prøvene ble opprinnelig tatt i Hurdal, og analysen viser at det er ei tispe som har utvandret fra sitt føderevir Kindla i Örebro/Dalarna i Sverige. Det har vært spekulert i om det kan ha vært to dyr, men også de etterfølgende DNA-prøvene har så langt bekreftet at det er denne enslige ulvetispa som har stått bak sauedrapene.

Flere hundre sauer er blitt drept eller har blitt avlivet etter at ulven har gått til angrep. Lettelsen blant sauebøndene på Toten er stor, etter en svært vanskelig sommersesong.

Les også:
Får slippe dyr på åsen igjen
Kan felle to ulver

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no