ANNONSE

Urbane tror de skal lure flommen

  • 14 mai 2018
Urbane tror de skal lure flommen

Ida Marie Ringerud og Gustav Nilsen er opptatt av tall. På pauserommet er det ikke billettsalget som studeres på tavla, det er vannstanden i Mjøsa. (Foto: Jon Olav Andersen).

Landets største sommershow tar seg ikke vann over hodet når de byr på tørr humor.

Urbane totninger har premiere lørdag 26. mai. Skjer det ikke noe veldig uventet og dramatisk blir det i showteltet på vanlig plass. Lørdag kveld ble det bygd flomvoll på det mest utsatte punktet på Kapp.

– Folk stiller opp på dugnad. Tenk at noen prioriterte å komme hit og bygge i stedet for å se på Melodi Grand Prix, sier Gustav Nilsen og Paul Håvard Østby rørt.
På pauserommet henger tavla der vannstanden i Mjøsa føres opp, nesten fra time til time. Med prognosene som nå foreligger, er det ingen fare for at det skal bli problemer.
– Du kan kanskje få jobb i NVE nå som du følger så godt med, Gustav Nilsen?

– Det er en god tanke. Jeg har jo hatt sommerjobb i TKE, så det bør vel også telle, gliser komikeren.

Men det har ikke vært spesielt artig å planlegge Norges største sommershow i vannkanten ved Mjøsa etter mange forhåndsvarsler om mulig flom. For en stund siden gikk daglig leder Thomas Nyland ut og lurte på om noen hadde alternative spillesteder hvis storflommen skulle komme.
– Vi fikk kjemperespons, og har fått mulighet til å flytte teltet litt lenger opp her, på ei industritomt. Nå blir det nok ikke nødvendig, sier en fornøyd Nyland. For det er mye logistikk dersom Urbane totninger må på flyttefot.
Velviljen har vært stor, og tilbudene har vært flere. Men sommershow på Eina, Uroa eller andre sentrale steder blir det ikke, det blir i vannkanten på Kapp. På den vanlige plassen. Litt nytt blir det likevel, for nå har Urbane totninger anskaffet et ekstra telt. Det skal brukes til servering, og er strategisk nok ikke plassert på gressbakken ned mot Mjøsa.

Det er langt fra første gangen Urbane totninger har kastet engstelige blikk mot Mjøsa i den hektiske øvingstida inn mot showstart. Med flommen i 2013 i friskt minne ble det året etter fylt opp med grus på teltplassen.
– Vi fikk opp høyden rundt 20 centimeter, sier Paul Håvard Østby. Han sier han er glad for at flomtoppen kommer tidlig i år, så de slipper å tenke på flomutfordringer i ukene som kommer.

Varslene sier at flomtoppen nås fredag. Helt topp skal det også bli inne i teltet, skal vi tro forhåndsvarslene. Ikke med vann, men med sommershow tradisjonen tro. Mandag morgen viser tallene at det allerede er solgt over 20.000 billetter. Da er det greit å slippe å bekymre seg over tallene fra NVE.
– Vi synes vi har mye bra i år, forsikrer hele Urbane-gjengen før de skal inn i teltet for å øve mer. Noen tar et par dansetrinn på veg inn. Heldigvis setter de ikke sjøbein...

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no