ANNONSE

To uforklarlige branner på Skreia

  • 09 april 2017
To uforklarlige branner på Skreia

Her nedenfor Skreia sentrum brant det også søndag kveld. (Foto: Jon Olav Andersen).

Flammene sto oppetter veggene på skolebygning. Etterpå brant det på jorde.

En forbipasserende oppdaget ved 18.20-tida søndag at det brant rundt veggene på en bygning på Skreia ungdomsskole. Ikke lenge etter brant det et annet sted på Skreia.

Politiet ber nå innstendig om at eventuelle vitner melder seg, etter at det har vært uforklarlige branner på to steder på Skreia på under en time. Først brant det på ungdomsskolen.
Svært snarrådig innsats fra en forbipasserende mann gjorde at det ikke ble skader på skolebygningen. Mannen forteller til Totens Blad at han kom kjørende forbi, og oppdaget da mye røyk utenfor bygningen. Det viste seg da å brenne i tørt gress rundt veggene på stedet. Heldigvis ligger bygningen i en skråning, slik at det er ekstra høy grunnmur.
- Flammene sto høyt opp. Jeg fant en bordbit og begynte å slukke med den, forteller mannen.

Et annet vitne løp etter brannslukkingsapparat. De som kom til stedet så en yngre person forsvinne fra skoleområdet, og politiet ber nå dette vitnet melde seg. 
- Vedkommende kan ha verdifulle opplysninger for oss, sier Arne Ivar Dragerengen, som ledet politiets arbeid på stedet. Han roser mannen som så resolutt fikk slukket brannen. 
- Det kan ha vært helt avgjørende innsats, sier han. Politiet ønsker også å komme i kontakt med eventuelle andre vitner i området ved skolen. Dragerengen sier det ikke er noen åpenbare grunner til at det skulle ta fyr i terrenget på dette stedet.

Etter at brannvesen og politi hadde reist fra Skreia gikk det ikke lang tid før det kom inn en ny brannmelding. Da brant det på et jorde og langs en åkerkant, nedenfor Storengvegen/Rema 1000. Først trodde folk i området at det var en kontrollert brann for å bli kvitt halm eller uønsket vegetasjon. Etter hvert begynte naboene å bli urolige, da de ikke så at noen passet på i området der det brant. Det er heller ikke tillatt å brenne bråte på helg, og brannvesenet ble derfor varslet. Brannmannskapene fikk slukket ganske raskt, men det har brent på mellom et halvt og et helt mål.

Politiet var igjen på Skreia, og ønsker nå vitneopplysninger fra dette området også, da det heller ikke på brann nummer to var noen logisk forklaring på at det begynte å brenne.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no