ANNONSE

Svensk ulvetispe står bak

  • 14 juni 2017
Svensk ulvetispe står bak

Lokale sauer er tatt av et streifdyr fra Sverige. (Arkivfoto).

Streifdyr fra Kindla tar lokale sauer.

Det er ei svensk ulvetispe som står bak angrepene på sau i distriktet. Det viser resultatene av de første DNA-analysene.

De første prøvene ble tatt i Hurdal, og analysen viser at det er ei tispe som har utvandret fra sitt føderevir Kindla i Örebro/Dalarna i Sverige. Etter at sauedrapene startet i Hurdal, har som kjent ulven herjet videre på Hadeland og Toten.

– Det er fortsatt noen prøver samlet i skadeområdet i Gran og Hurdal som skal analyseres, men så langt tyder funnene på at det er denne ulven som står bak skadene på sau den siste tiden i dette området, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

De nye prøvene viser også at det er en annen ulv som har vært på ferde i Øyer og Ringebu den siste tida. I tillegg er det også en tredje ulv som direktoratet har identifisert. I februar og mars ble det samlet prøver fra denne ulven i Stor-Elvdal, i april i Ringsaker og i mai i Løten.
Den har innvandret fra det svenske reviret Tansen i Dalarna. Denne hannulven er påvist i Ringsaker i mars, i april i Folldal og i Holtålen i mai.


I perioden fra 1. mai til 12. juni er det så langt blitt samlet 48 prøver hvor 13 er ferdig analysert. Av de prøvene som gjenstår å analysere er det ytterligere 10 prøver samlet fra Hurdal og Gran, samt 12 prøver samlet i kjente revir innenfor ulvesonen.

Les andre artikler om ulvens herjinger her
Får bruke hund i ulvejakta

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no