ANNONSE

Strømbrudd gir utfordringer

  • 03 desember 2017
Strømbrudd gir utfordringer

Torsætra har utfordringer søndag. Lørdag var det nissedag og fin stemning (bildet), men søndag gir strømbrudd forsinkelser. (Foto: Jon Olav Andersen).

Strømløst for mange på kald vinterdag.

Deler av Østre Toten har siden midnatt hatt flere omfattende strømbrudd. Mange timer uten strøm søndag gir utfordringer, blant annet på Torsætra.

- Vi jobber intenst med feilsøking for øyeblikket, opplyste kommunikasjonssjef Nils Kristian Myhre i Eidsiva klokka 10.45. I utgangspunktet var 967 kunder uten strøm en lang periode natt til søndag og fra morgenen av søndag. Da vi snakket med Myhre, var det 85 av deres kunder som fortsatt ikke hadde strøm. Kort tid etterpå var tallet nede i 17, mens så forsvant strømmen igjen i rundt 40 minutter for godt over 300 kunder. Litt før klokka 12 ser det ut til at alle har fått strømmen tilbake.

Myhre har foreløpig ikke opplysninger om hva som har forårsaket strømbruddene.

På Torsætra på Totenåsen har det vært strømløst i flere timer. Området rundt Rausteinshytta og Torsætra var i utgangspunktet det siste som sto igjen uten strøm. Søndag er ukas travleste dag, men innehaver Frode Skogstrand har vært svært usikker på hva de klarer å få til i dag.

- Vi starter jo tidlig på morgenen med å forberede maten, men alt har stoppet seg på grunn av strømbruddet, sier han. Klokka 11 var Torsætra fortsatt blant de siste som ikke hadde strøm. Buffeten var da inntil videre utsatt en time, og håpet var å kunne starte serveringen ved 14-tida.
Da Totens Blad snakket med Torsætra litt etter klokka 12, hadde strømmen akkurat kommet tilbake, og de ansatte hastet i veg med sine arbeidsoppgaver.
- Vi blir forsinket med maten, men gjør så godt vi kan, lover Frode Skogstrand, og regner med at de skal klare å servere ved 14-tida som planlagt.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no