ANNONSE

Stjeler båter langs Mjøsa

  • 21 september 2018
Stjeler båter langs Mjøsa

Denne båten ble stjålet i Totenvika sist helg, men også andre steder har det vært båttyver på ferde. (Foto: Innsendt).

Båttyver herjer rundt Mjøsa.

Har du sett båten på bildet? Den ble stjålet i Totenvika sist helg, og det er også andre båter som er stjålet eller forsøkt stjålet.

Karen Ringlund har hytte i Totenvika. Søndag kveld var hun ikke på hytta, men da hun kom dit igjen mandag var den velbrukte robåten hennes stjålet.
– Jeg vil gjerne ha båten min tilbake. Den har ligget her ved hytta ved Panengen i mange år, og jeg hadde vel ikke trodd at noen var interessert i den, forteller hun. Det ligger flere båter på stedet, men de ser ikke ut til å være rørt. Det store spørsmålet er om noen har sett glassfiberbåten forsvinne. Tyvene kan ha brukt bil ned til Mjøsa ved Panengen, men de kan også ha kommet vannvegen.
– Noen venner har værte ute med båt og sett etter båten min, ikke bare i nærområdet, men også over mot andre sida av Mjøsa, sier Ringlund. Så langt har ikke båten dukket opp igjen.

Også på Kapp har det vært et forsøk på båttyveri sist søndag. Grethe Steensen forteller at noen har tuklet med båten hennes, en 16-foting, som lå helt nede ved stranda der hun bor.
– Vaieren var åpenbart forsøkt løsnet. Jeg la merke til at den var helt slakk, og det er den aldri ellers, og vinsjen får ikke løsnet av seg selv, sier Steensen, som synes det er ubehagelig å vite at noen har lusket rundt på området. Hun tror kanskje de som står bak har kommet med båt selv, men kan ikke helt utelukke at de har vært nede ved stranda med bil.

Det har også vært andre båttyverier rundt Mjøsa den siste tida. Blant annet ble en båt stjålet ved Mengshoel i august, den ble senere funnet igjen ved Tangen av eieren. Også på Hamar har det vært båttyverier.

Har du opplysninger?
Ring eller send melding til vår tipstelefon 4000 1566. Du kan også sende oss en e-post.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no