ANNONSE

Stjal fyrverkeri for 100.000

  • 28 desember 2017
Stjal fyrverkeri for 100.000

Fyrverkeri for et betydelig beløp er stjålet natt til torsdag. (Arkivfoto: Jon Olav Andersen).

Stort fyrverkerityveri på Skreia.

Brannvesenet er bekymret etter at det natt til torsdag ble stjålet store mengder fyrverkeri i Østre Toten. Skreia idrettslag mistet fyrverkeri for rundt 100.000 i utsalgsverdi.

- Dette er sprengstoff på avveie, og vi frykter at det kan ha havnet i feil hender. Det kreves kompetanse for å håndtere fyrverkeri, sier brannsjef Bård Henriksen i Østre Toten. Politiet og brannvesenet ber nå om tips, dersom folk vet noe om tyveriet eller blir tilbudt billig fyrverkeri.

- Vi trodde vel ingen ville stjele fra idrettslaget. Vi mistet 30 prosent av det vi skulle selge de nærmeste dagene, sier daglig leder Vidar Buflaten i Skreia idrettslag. De har ingen forsikring som dekker tapet, men håper at de får godt salg som kan gi en viss fortjeneste likevel. 
- Vi har også fått supplert litt fra leverandøren, opplyser Buflaten.

Tyvene har stjålet omtrent en pall med fyrverkeri på idrettsplassen, og må ha hatt en liten varebil eller tilsvarende kjøretøy. Godkjente låser på containeren er skåret over, muligens med vinkelsliper. 
- Dersom noen får tilbud om å kjøpe fyrverkeri utenom de fire godkjente utsalgsstedene i Østre Toten, er det viktig at de tar kontakt med politiet, sier brannsjef Henriksen. I år er det kun tre godkjente utsalgssteder på Lena, i tillegg til idrettslagets utsalg på Skreia. Henriksen håper at mindreårige ikke får tilgang til fyrverkeriet.
- Det er en stor mengde fyrverkeri som er stjålet. De som selger det på de godkjente utsalgene har hatt spesialopplæring for å kunne håndtere det riktig, minner Henriksen om.

Dersom noen har opplysninger, kan de kontakte politiet på telefon 02800.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no