ANNONSE

Stjal for flere hundre tusen

  • 14 desember 2017
Stjal for flere hundre tusen

Mekaniker Kim André Faraasengen synes det var trist å komme til et endevendt bilverksted torsdag morgen. (Foto: Mina B. Sveen).

Innbrytere stjal for store summer.

Frekke tyver tømte bilverksted på Lund i Kolbu. Trolig var tyvene innom og sjekket mulighetene allerede dagen før, uten at det kan sies helt sikkert.

Eier av Toten bil og karosseri på Lund, Kristian Kristiansen, mistet utstyr og verktøy for flere hundre tusen kroner da tyver brøt seg inn i verkstedet en gang mellom stengetid onsdag og åpning torsdag morgen.

– De har skrudd ut et vindu på baksida av verkstedet og gått inn der. Så har de låst opp porten og rett og slett trillet alt sammen ut i en bil på framsida, sier Kristiansen. Han viser fram kontoret, der datamaskiner og annet kontorutstyr er borte.

– De har endevendt kontoret, og fra verkstedet har de tatt med seg både sveiseapparat og mye annet dyrt utstyr. Det er verktøy for flere hundre tusen kroner, sier Kristiansen oppgitt.

I etterpåklokskapens lys ser han at han kan ha møtt innbruddstyvene allerede onsdag, da to menn kom innom for å bestille time til en ubetydelig reparasjon neste dag.

– De fikk time klokka ni torsdag, men vi har ikke sett noe til dem. Vi kan selvfølgelig ikke vite at det er de som har gjort innbruddet, men det er veldig rart at noen bestiller time og ikke dukker opp, sier Kristiansen. Mennene snakket gebrokkent engelsk, og var dermed sannsynligvis av utenlandsk opprinnelse.

– Det reagerte vi ikke på, for det er mange på Toten som ikke snakker godt norsk. Vi vil ikke henge ut noen på bakgrunn av hvor de kommer fra, men disse kom altså ikke til den timen de hadde bestilt, og det er jo rart, sier Kristiansen. Han mener det er all grunn til å være ekstra oppmerksom, men vet ikke helt hva han selv kunne gjort annerledes.

– Jeg bor rett over vegen her, og soveromsvinduet, som er åpent, er ut mot verkstedet. Likevel oppdaget jeg det ikke, sier Kristiansen.

Politiet ble varslet om innbruddet, og sikret spor på stedet torsdag morgen.Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no