ANNONSE

Skreia renseanlegg totalskadet

  • 18 desember 2018
Skreia renseanlegg totalskadet

Skreia renseanlegg kunne ikke reddes da det natt til tirsdag begynte å brenne. (Foto: Jon Olav Andersen).

Krevende brann i Sundvika.

Hele Skreia renseanlegg har gått tapt i en brann som ble meldt klokka 04.45 tirsdag morgen. Det er foreløpig uvisst hva slags konsekvenser det vil få.

- Det var et avisbud som oppdaget brannen, opplyser politiets innsatsleder Trond Evensen til Totens Blad. Da var brannen allerede kommet langt. Da meldingen kom inn, hadde det ikke tatt fyr i den gamle delen av renseanlegget, men det var likevel ikke mulig å redde det store anlegget. Brannen spredte seg fort til hele anlegget nederst i Ulsrudvegen. Vindretningen var gunstig, så det var aldri fare for nabobygninger.

Se video fra brannen

Skreia renseanlegg er under utbygging, da det etter hver skal ta i mot all kloakk fra hele Østre Toten. Nå er både den nye og den gamle delen totalskadet. Etter alt å dømme blir det nå en svært utfordrende tid for Østre Toten kommune med tanke på kloakkhåndteringen. Kloakken går for øyeblikket ut i Mjøsa. Den eldste delen av renseanlegget har vært i drift i hele byggeperioden. Kommunen opplyser at Fylkesmannen i Oppland er varslet om forurensningen, og at det nå jobbes for å se på alternative løsninger.

Brannvesenet hadde en svært vanskelig oppgave med å forsøke å begrense brannen.
- Vi var kjent med at det er en del kjemikalier, men har fått klarlagt at disse ikke utgjør noen fare, opplyser brannsjef Bård Henriksen på brannstedet.
I tillegg til at det var en stor bygningsmasse som tok fyr, var det minus 12 grader, noe som gjorde arbeidsforholdene tøffe. Gjøvik brannvesen og Raufoss brann og redning har bistått Østre Toten brannvesen i slukningsarbeidet, men de hadde ved 07.30-tida returnert. Mannskapene fra Østre Toten kommer fortsatt til å jobbe lenge på stedet.

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen.

Les også: Vurderer mobile renseanlegg

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no