ANNONSE

Registrerte jordskjelv på Hersjøen

  • 06 februar 2018
Registrerte jordskjelv på Hersjøen

Jordskjelvet natt til tirsdag hadde episenter ved Hersjøen på Totenåsen. (Arkivfoto: Jon Olav Andersen).

I natt var det jordskjelv på Totenåsen.

Natt til tirsdag, klokka 00.21, kunne totninger som var våkne og på alerten merke rystelser fra et jordskjelv med episenter i Hersjøen.

– Det ble registrert på stasjonen vår i Hedmark i natt. Skjelvet ble målt til ca to på Richters skala, sier seismolog Tormod Kværna ved NORSAR på Kjeller. Han forteller at senteret har fått rapporter om at skjelvet var følt i Stange og på Tangen.

– Det var ikke et veldig stort skjelv, på denne styrken kan man merke litt rystelser i huset, sier Kværna. Han tror ikke skjelvet har hatt store følger.

– Det hender iblant at det er slike skjelv i området her, på grunn av de geologiske forholdene. I Oslofeltet er det ikke så uvanlig med små jordskjelv, og det er ikke så lenge siden et skjelv ble målt til 3,5 i Elverum, sier Kværna.

Han har imidlertid ikke fått noen rapporter om at folk har merket skjelvet på Toten - foreløpig. Men Totens Blad har vært i kontakt med folk som opplevde jordskjelvet.
– Jeg satt og så på noe på tv. Så hørtes og føltes det som det gikk et skikkelig snøras fra taket. Jeg ble jeg jo litt overrasket i dag tidlig, da det ikke var noe takras her, sier Rikke Wigg Karlsen i Totenvika. Hun bor ikke så langt fra Totenviken kirke.

Også andre steder var jordskjelvet merkbart:
– Det hørtes ut som en eksplosjon, det kom en liten smell, og jeg merket litt rystelser, forteller Kai Myhre, som bor i Øverskreien.

Det kommer også rapporter fra både Lena og Feiring om jordskjelvet. De fleste beskriver det som lyden av et kraftig takras.


Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no