ANNONSE

Reddet av alarmanlegget

  • 18 august 2017
Reddet av alarmanlegget

Et bolighus i Nordsetvegen fikk store skader i brann fredag, men skadene er størst innvendig. (Foto: Hans Erik Linnerud).

Rask varsling da det brøt ut brann.

Alle bygningene var sikret med et moderne brannalarmanlegg, og det varslet brannen i et bolighus i Nordsetvegen på Raufoss fredag morgen. Seks personer er sjekket etter å ha fått i seg røyk.

På bruket er det montert brannvarsling i alle bygninger, inkludert stallen, og det var alarmanlegget som gjorde at brannen i bolighuset ble oppdaget så raskt. Det brant i kaldloftet, og det var en vanskelig oppgave for brannvesenet å få slukket. Huset har lite brannskader i beboelsesrommene, men det er noe røyk og selvsagt store mengder vann innendørs.

– Beboerne ble raskt gjorde rede for, opplyser Innlandet politidistrikt. De seks personene ble rutinemessig sendt til sykehus for undersøkelse etter å ha pustet inn litt røyk, men det skal ha gått bra med alle.

Brannen ble meldt klokka 06.08 fredag morgen. Raufoss brann og redning rykket umiddelbart ut, og fikk assistanse av sine kolleger på Gjøvik. Brannmannskapene måtte skjære seg inn til brannen for å få ut branngasser og få slukket, da det brant i hele takkonstruksjonen, og taket var dekket av stålplater. Liftbilen fra Gjøvik var avgjørende for å komme til brannen fra høyden. Takplatene måtte rives av for å få slukket helt.

– Jeg er imponert over mannskapene våre, de har hatt en tung jobb, og virkelig stått på. Det er gjort en kjempeinnsats, sier fagleder Jan Tore Karlsen i brannvesenet. Det ble også reddet ut svært mye av inventaret i det brennende huset, og brannfolkene hadde mange turer inn og ut. Blant annet fikk de ut mye datautstyr og annen elektronikk.

På bruket er det flere hester. Stallen var aldri truet av brannen, men det var stor røykutvikling i området. Vurderingen ble at hestene hadde det best inne der de var, og det ble i stedet sørget for å stenge godt av for røyken. Det gikk derfor bra med hestene.

– Vi hadde godt med mannskaper og god tilgang på vann, opplyser Karlsen. Han sier brannalarmanlegget var avgjørende for at det gikk så bra som det gjorde. Bolighuset som brant var bygget på siste halvdel av 80-tallet.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no