ANNONSE

Prøysenprisen til Eldar Vågan

  • 23 november 2018
Prøysenprisen til Eldar Vågan

Eldar Vågan ble fredag kveld tildelt Alf Prøysens hederspris for 2018 under en konsertkveld i Jacobs kulturkirke i Oslo. (Foto: Marthe Vee).

Låtskriveren fra Kapp fikk pris.

Fredag kveld var en stor kveld for Eldar Vågan, da han ble tildelt årets Alf Prøysens hederspris i Jacobs kulturkirke i Oslo. I tillegg til en statuett, fikk han også 25.000 kroner. Bak prisen står NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere), Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere og Norsk Viseforum.

- Jeg er veldig glad for å få denne prisen, og veldig mange er glade for at jeg får den. Jeg er faktisk den første fra Oppland som har mottatt prisen. Men jeg er lei meg for at mine foreldre ikke fikk oppleve dette. De klarte nemlig aldri å forstå at jeg ikke hadde «ordentlig arbe'», sier Vågan, som vokste opp på Kapp.

I juryens begrunnelse for at Eldar Vågan fikk prisen står det blant annet «låtskriver, gitarist og artist Eldar Vågan ble tildelt Prøysenprisen for sitt bidrag til finurlighet og freske fraspark i norsk populærkultur». Juryen trekker fram Vågans låtskriverkunst, som blander både «hverdagslige bygdefenomen, livets store spørsmål, kjærlighet, ymse kjøretøy og trevarer».
Prøysenprisen er delt ut i over 40 år. Blant tidligere vinnere kan nevnes Bjørn Eidsvåg, Anne Grethe Preus, No. 4 og Hellbillies.

9.desember holder Eldar Vågan to konserter i Prøysenhuset på Rudshøgda. Disse var planlagt lenge før han fikk vite at han skulle bli årets Prøysenpris-vinner. Vågan har også hatt utstillinger av sine bilder i Prøysenhuset.


Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no