ANNONSE

Politiet bevæpner seg 17. mai

  • 26 april 2019
Politiet bevæpner seg 17. mai

Innsatspersonellet i politiet skal bære våpen 17. mai. I 2017, da dette bildet ble tatt, hadde politiet pistolhylster, men holdt tjenestevåpnene inne i bilene her på Lena. (Foto: Jon Olav Andersen).

Barnetogene voktes av bevæpnet politi.

Innlandet politidistrikt har bestemt at politiet skal bære våpen 17. mai, men sier det ikke foreligger noen konkret trusselsituasjon.

Politimesteren i Innlandet sier at dette er i tråd med nasjonale føringer. Det er innsatspersonell i tilknytning til større arrangementer og folkeansamlinger på nasjonaldagen som skal være bevæpnet, det vil også si i forbindelse med barnetogene. Slik bevæpning tas i bruk i større grad enn tidligere, opplyser Innlandet politidistrikt.

– Vi jobber med å legge til rette for en trygg og fin feiring, og vurderer betydningen av hurtighet i responsen fra politiet som avgjørende for å sikre en best mulig beredskap på 17. mai, sier politimester i Innlandet politidistrikt, Johan Brekke. – Det foreligger ingen konkrete trusler mot 17. mai. Politiet har lang erfaring med å ivareta sikkerheten rundt store arrangementer, og har iverksatt de tiltak vi mener er nødvendige for at nasjonaldagen kan gjennomføres på en trygg og god måte, heter det i en pressemelding som politimesteren sendte ut fredag.

 

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no