ANNONSE

Pågående roseselgere på Lena

  • 05 desember 2018
Pågående roseselgere på Lena

Roseselgere har onsdag vært rundt i Lena, og de har spesielt blinket seg ut eldre mennesker. Det har skjedd blant annet her på parkeringsplassen ved Narumsgården, men selgerne har gått rundt i sentrum. (Foto: Jon Olav Andersen).

Mange reagerte på salgsvirksomhet.

– Det er greit å selge noe, men ikke å være så pågående at folk oppfatter situasjonen som utrygg, sier politiet. Svært pågående roseselgere har vært rundt på Lena onsdag. Det er spesielt eldre folk som har fått tilbud om å kjøpe roser.

Selgerne har holdt igjen bildører, og har etter det vitner forteller også åpnet dørene på biler som akkurat har parkert. En eldre mann forteller til Totens Blad at bildøra hans ble holdt igjen da han skulle til å kjøre, og at en kvinne stakk ei rose inn i bilen til ham. Han forsto at hun ville ha penger, noe hun fikk i forfjamselsen. En liten stund etterpå fikk han igjen ei rose stukket oppi ansiktet fra en annen av selgerne. – Da sa jeg "no thanks", og da forsøkte hun å selge til en annen mann like ved, forteller vedkommende, som opplevde kvinnene som frekke og uvanlig pågående.

Butikker på Lena har også hatt henvendelser om kunder som har blitt forsøkt påprakket roser og opplevd framgangsmåten som ubehagelig. Tre kvinner har vært rundt på parkeringsplasser i Lena sentrum i løpet av dagen. Betjeningen i en butikk forteller at de ble kontaktet ganske tidlig på dagen onsdag, da en kunde reagerte på at det var eldre folk som ble plukket ut på parkeringsplassen utenfor.

– Vi er kjent med denne typen salg, og det er ikke uvanlig at selgerne oppleves som pågående. Salg er greit, men når det blir veldig påtrengende, er det ikke greit lenger, sier politiets operasjonsleder. Innlandet politidistrikt har notert seg salgsvirksomheten på Lena som et mulig oppdrag, men da Totens Blad var i kontakt med operasjonssentralen var det ikke klart om det var kapasitet til å reise ut for å se etter selgerne.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no