ANNONSE

Omfattende skader på enebolig

  • 25 desember 2017
Omfattende skader på enebolig

En enebolig på Raufoss er trolig totalskadet etter en brann 1. juledag. En liftbil måtte settes inn for å få slukket brannen. (Foto: Hans Erik Linnerud).

Brann på Raufoss var vanskelig å få slukket.

Selv om et bolighus på Raufoss ser ganske intakt ut fra utsiden, er det trolig totalskadet etter en brann tidlig på morgenen 1. juledag. En beboer fikk i seg noe røyk da han forsøkte å slukke brannen.

Det var ved 06.30-tida at brannvesenet fikk melding om at det brant i loftsetasjen på et hus i Sigurd Østliens veg. Paret som bodde i huset oppdaget brannen selv, og mannen forsøkte å slukke ved hjelp av et brannslukkingsapparat. Han fikk da i seg litt røyk, men skal ikke ha kommet alvorlig til skade. De to som bodde i huset ble begge sjekket etter å ha pustet inn røyk. Brannen har vært vanskelig å få slukket også for brannvesenet..

- Det er ingen stor og omfattende brann. Dette er imidlertid et eldre hus med mange lag panel, flisfylling og hulrom. I tillegg er det platetak på huset, så det har vært komplisert å få brannen helt under kontroll, opplyser brannsjef Bjørn Sondra Kjelsrud i Vestre Toten. Han forteller at det blusset opp småbranner flere ganger før brannmannskapene fikk full kontroll.

10 mann fra Raufoss brann og redning rykket ut, og fikk også bistand av fire mann fra Gjøvik brannvesen. Liftbilen fra Gjøvik har blitt benyttet for å få tatt hull på taket for å få ut branngasser og slukke ovenfra.

- Selv om huset fra utsiden ser forholdsvis intakt ut, er det nok fare for at det er totalskadet. Vi har ikke brukt voldsomme mengder vann, men det har selvsagt blitt vannskader i første etasje i huset, sier brannsjefen. Det har også vært en god del røykutvikling.

En spesialbil for restverdisikring er tilkalt, og det jobbes på formiddagen 1. juledag med å berge det som kan reddes fra huset. Politiet vil etter hvert sende inn kriminalteknikere for å finne årsaken til brannen.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no