ANNONSE

Ny skogbrann i tøft terreng

  • 20 juli 2018
Ny skogbrann i tøft terreng

Et helikopter sørget for å få vann fram til det nye skogbrannområdet her på Totenåsen.

Utrykning til brann i svært vanskelig skogsterreng.

Takket være hjelp fra et helikopter har Østre Toten brannvesen fredag ettermiddag fått fram vann til en skogbrann i et svært utilgjengelig område ved Frodal på Totenåsen. Det er ingen logisk forklaring på hvorfor det har begynt å brenne.

Det har ikke vært tordenvær over Totenåsen, og ettersom stedet ligger veldig avsides, så er det svært vanskelig å si hvordan det fredag kunne begynne å brenne i skogområdet.
– Et helikopter var på veg tilbake til Kjeller etter skogbranninnsats i Trysil, og vi fikk heldigvis hjelp av dette, opplyser brannsjef Bård Henriksen til Totens Blad. Det ble først observert røyk på avstand, og det var helikopteret som lokaliserte brannstedet. Helikopteret var helt avgjørende, da det ble vurdert at det ikke var mulig å få vann inn i området på annen måte. Forrige ukes skogbrann nord for Bergsjøen var også i vanskelig terreng, men fredagens brannområde var enda mer utilgjengelig.

Fire mann fra brannvesenet ble fløyet inn i området og startet slukking med enkle hjelpemidler. Deretter kom helikopteret med vann og fikk slukket. Foreløpig ser det ut til å være kontroll, men det er fortsatt veldig varmt i skogbunnen. Brannvesenet blir på stedet utover kvelden, og det blir vakthold i hele natt. Brannstedet ligger i almenningslodd nummer 3, i grenseområdet mot Akershus.

Les også: Storinnsats på Totenåsen

 

 

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no