ANNONSE

Normal skoledrift fra fredag

  • 30 november 2017
Normal skoledrift fra fredag

Ivar Karlsen i bygg- og eiendomsavdelingen (til høyre) berømmer brannvesenet, vaktmesterne og renholdspersonalet for at de klarte å begrensene skadene. (Foto: Jon Olav Andersen).

Vannet rant i mange timer på Skreia ungdomsskole.

Takket være kjempeinnsats av de som først kom til stedet, ser skadene på Skreia ungdomsskole ut til å være mindre enn fryktet. Dermed blir det skole som normalt fra fredag.

– Takstmannen fra forsikringsselskapet har gitt klarsignal, så skolelokalene kan benyttes allerede fredag, opplyser Ivar Karlsen, arbeidsleder i bygg- og eiendomsavdelingen i Østre Toten kommune. Han er glad for at det ser ut til å ha gått bedre enn de trodde da de fant store deler av skolen med masse vann på avveie tidlig torsdag morgen. Karlsen berømmer brannvesenet, de kommunale vaktmestrene og renholdspersonalet for den førsteinnsatsen som ble lagt ned umiddelbart etter at det ble slått alarm.
– De gjorde alle en flott innsats, og har utvilsomt begrenset skadene, sier han.

Gjennomgangen med eksperten fra forsikringsselskapet var positiv, og det er slått fast at det er uproblematisk å bruke hele skolen allerede fra fredag. Noen vifter må stå på, og kan lage litt støy, men ellers er alt greit.

– Dette var en tøff start på skoledagen, sier rektor Anne Holmen. Hun måtte tidlig torsdag sende ut tekstmelding til 8. trinn. Alle de ca 75 elevene fikk beskjed om at de ikke kunne komme på skolen. Ei kran som hadde stått åpen i andre etasje på ungdomsskolen førte til at store mengder vann strømmet gjennom bygget.

Det var ved fire-femtida torsdag morgen at avisbudet oppdaget at det sto vann over gulvet i inngangspartiet på skolen. Brannvesenet ble varslet og rykket ut. Det samme gjorde driftsleder Runar Moen i Østre Toten kommune, og han fikk med seg vaktmesterkorpset.

– Jeg må berømme de sju vaktmestrene og renholderne, de har gjort en kjempejobb på morgenen her, sier Moen når Totens Blad får være med rundt i bygget. Brannvesenet kom med vannsuger, og i tillegg disponerer også bygg- og eiendomsavdelingen vannsugere. Dermed ble det meste av vannet ganske raskt tatt opp.

Trolig har vannet stått på i 12-13 timer. Onsdag ettermiddag var det en utvendig vannlekkasje ved skolen. I forbindelse med denne, måtte vannet stenges. Etter at lekkasjen var ordnet ble hovedkrana på ungdomsskolen åpnet igjen. Selv om det ble sjekket rundt i bygget, har ei kran likevel stått i åpen stilling. Servanten har etter hvert ikke klart å ta unna vannet som rant.

En spesialbil fra brannvesenet kom til Skreia fra Hamar for å foreta såkalt restverdisikring, etter at lokalt brannvesen hadde gjort unna mye av vannsugingen.

- Foreløpig er det bare 8. trinn som er berørt, men vi vet for lite ennå, sa rektor Anne Holmen da vi snakket med henne ved 08.30-tida torsdag morgen. 10. trinn har hatt heldagsprøve som normalt torsdag. Holmen ble selv varslet tidlig, og reiste til skolen.
- Heldigvis har vi flinke og fleksible ansatte, sier hun etter at skoledagen startet litt småkaotisk. – Det er godt at vi har Mobilskole også, sier hun. Dette er mobilbasert varslingssystem som gjør det enkelt for skolen å holde kontakt med elever og foresatte.

- Jeg anslår at det er rundt 10 klasserom som er berørt, samt en del andre rom, sier Ivar Karlsen. En elektriker har jobbet på ungdomsskolen hele dagen torsdag, men det ser bare ut til å være mindre skader på det elektriske systemet.
– Vi har fått råd om å kjøre ventilasjonsanlegget på høyere hastighet, og det har tatt med seg mye fuktighet, sier Karlsen. Det blir utvilsomt en utbedringsjobb på skolen, men kanskje ikke så omfattende som fryktet. Taktsmannen kommer tilbake mandag.

Også skolens renholdere fikk en ekstra tidlig start på dagen. Mette W. Pedersen og Laila Irene Hansen har hatt det travelt med å tørke opp vann etter at vannsugerne hadde gjort sitt.
– En må jo bare stille opp og bidra til at skadene blir begrenset mest mulig, sier de to, opptatt med å få fram vann under skap og andre gjenstander når Totens Blad snakker med dem torsdag morgen. Andre ansatte stilte også opp, og en del vannskadde papirer ble i løpet av dagen tørket ved hjelp av hårfønere og strykejern.


Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no