ANNONSE

Nå mener mjøsisen alvor

  • 01 mars 2018
Nå mener mjøsisen alvor

Mjøsa fryser til. Bildet er tatt fra Fjellhaugvegen i Totenvika torsdag 1. mars litt før klokka 14. (Foto: John Knut Bakken).

Isen i ferd med å legge seg 1. mars.

Etter ei iskald natt er mjøsisen nå på god veg til å legge seg mellom Helgøya og Toten. Kommer det ikke vind nå, ser det ut til å gå mot islegging av Mjøsa også sør for Gjøvik.

Dette bildet er tatt fra Fjellhaugvegen i Totenvika litt før klokka 14 torsdag. De siste dagene har det vært antydning til at isen har begynt å legge seg, men så har det kommet vind som har brutt opp isen igjen. I denne delen av Mjøsa er det mye strøm, så det er ikke alltid det blir is mellom de to mjøsfylkene. Meteorologene lover oss en fortsatt kald værtype inn mot helga, og dersom det ikke blåser særlig, ser det ut til at isen legger seg.

Rapporter som Totens Blad har fått fra private rundt på Toten, forteller at det har vært all grunn til å dra lua godt ned over ørene. Både på Reinsvoll og Eina meldes det om 30 kuldegrader torsdag morgen.

Mjøsisen har ellers vært til både besvær og glede i all tid. I 2009 var det også islagt utenfor Totenvika, og da snakket Totens Blad med en mjøsveteran. Intervjuet kan du lese her.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no