ANNONSE

Nå er Guri ordfører

  • 14 oktober 2015
Nå er Guri ordfører

Onsdag kveld overtok Guri Bråthen både klubbe og ordførerkjede fra Hans Seierstad. (Foto: Jon Olav Andersen).

Østre Toten har fått kvinnelig ordfører. Onsdag samlet det nye kommunestyret seg og valgte formelt Guri Bråthen fra Arbeiderpartiet til ordfører.

Hans Seierstad ga onsdag kveld fra seg ordførerkjedet og klubba som han har brukt til å slå i bordet med i 12 år. For nå er det Guri Bråthen som flytter inn på ordførerkontoret. Østre Toten har med dette fått sin aller første kvinnelige ordfører.
Dermed er det også blitt et maktskifte i Østre Toten, etter at Senterpartiets Hans Seierstad har ledet kommunestyremøtene i tre perioder. Fra onsdag er det Arbeiderpartiet, Venstre og Miljøpartiet de grønne som sitter med flertallet, og skal ta de vanskelige avgjørelsene i fire år framover.

Det var god stemning da en ordfører takket for seg, og en annen inntok plassen. Etter at Seierstad forlot salen, var det duket for damenes aften i kommunestyresalen. I front på møtet satt ordfører Bråthen flankert av varaordfører Lene Murud Melbye (V) og rådmann Aslaug Dæhlen.
De fikk en tøff start, for det viste seg å være mye å holde styr på da alle valgene på utvalgsmedlemmer skulle foretas. Det ble mange pauser og sjekking av fakta undervegs for å få alt på plass på riktig vis, i tillegg til datautstyr som ikke var samarbeidsvillig og en del andre praktiske utfordringer. Et møte som var forventet å bli ganske kort, varte over mange timer.
Da møtet var slutt, takket den nye ordføreren for tålmodigheten til både kommunestyrerepresentantene og radiolytterne som fulgte møtet.

 

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no