ANNONSE

Måtte avbryte ulvejakt

  • 14 august 2017
Måtte avbryte ulvejakt

Denne ulven ble nylig skutt på Totenåsen, men det har pågått jakt på en annen ulv i Eidsvoll mandag. (Foto: Statens naturoppsyn/Miljødirektoratet).

Ny ulv observert i Eidsvoll.

Jegere var på sporet av en ulv i Eidsvoll mandag, men akkurat da gikk fellingstillatelsen ut. Dermed måtte jakta avbrytes.

– Fylkesmannen nektet å forlenge fellingstillatelsen. Nå er jeg temmelig frustrert. Dette er byråkrati satt i system, sier sauebonde og styremedlem i Akershus bondelag Helge Aas i Eidsvoll til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Fredag ble denne ulven observert på et viltkamera, og søndag ble den sporet på Råholt og Dal. Ettersom dette er utenfor ulvesonen, ga Fylkesmannen i Oslo og Akershus fellingstillatelse. Denne gjaldt fram til mandag klokka 12, og rett før det var jegerne altså på sporet av dyret. Fylkesmannen forlenget imidlertid ikke tillatelsen.

Seniorrådgiver Christian Hillmann i miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen innrømmer overfor Eidsvoll Ullensaker Blad at vurderingene er vanskelige.

Han framholder overfor avisa at ulven kan komme til å dra vestover, og da komme inn i områdene i Hurdal, Gran eller på Toten der det fortsatt er fellingstillatelse på ulv. Etter at ei ulvetispe forrige mandag ble skutt på Totenåsen, er det fortsatt fellingstillatelse på ytterligere en ulv fram til mandag 21. august klokka 12. DNA-analyser har vist at ulven som ble skutt i området ved Bergsjøen var det samme dyret som har stått for angrepene på sau i hele sommer. 


Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no