ANNONSE

Må stenge fv 33 igjen

  • 04 mai 2017
Må stenge fv 33 igjen

Steinblokka som er markert med oransje spraymaling truer med å rase ned i vegbanen. Steinen fremst i bildet raste ut for noen uker siden. (Foto: Mina B. Sveen).

Fylkesveg 33 blir delvis stengt.

I nesten ei uke blir fylkesveg 33 stengt mellom Hoel og Skomakerbekken i Feiring etter klokka 20. Vegen blir sperret på grunn av ei stor steinblokk omtrent hundre meter fra stedet der det gikk et ras i mars.

– Steinblokka vil før eller seinere rase ut i vegen, sier overingeniør Åsmund Røseid i vegavdelingen Akershus i Statens vegvesen. Det har allerede rast ut en stor stein på stedet, og vegvesenet har sikret stedet ved å sperre av stedet der steinen traff asfalten. Sperringen står der fortsatt, og nå skal den store steinblokka som fortsatt ligger omtrent en meter oppe i skråningen fjernes.

– Det er ei blokk som skal tas ned, og vi skal i tillegg gjøre bergsikring. Steinblokka ble oppdaget på en rutinemessig befaring, forteller Røseid. Det er lange sprekker i berget der den store blokka som skal tas ned er på veg til å løsne. – Det er god størrelse på den, sier Røseid.

Det er Veidekke sikring som skal gjøre jobben med å fjerne steinblokka.
– De skal blant annet bruke luftpute for å få den ned, sier Røseid. Veidekke skal også gjøre en fjellrensk i området, og på stedet er det flere steiner som er markert med spraymaling.
Jobben er beregnet til å ta flere dager, og vegen vil bli helt stengt hver natt fra 7. til 12. mai. Denne gangen er det imidlertid en planlagt stenging.

– VI har fått tillatelse til å stenge mellom klokka 20.00 om kvelden og klokka 05.30. Det kan bety problemer for pendlerne som tar den første ekspressbussen om morgenen. Den passerer nemlig stedet rundt klokka 04, altså en halv time før vegen åpner.

– Vi har tatt kontakt med Nettbuss for å få en dialog om dette, sier Røseid. Totens Blad har så langt ikke fått noen opplysninger om hva Nettbuss planlegger å gjøre, men ved tidligere stenginger har bussen kjørt en alternativ trasé: Gjøvik – Nordlia – Lena Skysstasjon – videre via Bøverbru – rv 4 – Roa – Gardermoen – Oslo, og passasjerer er ikke blitt tatt opp mellom Lena og Gardermoen. På sine nettsider skriver Nettbuss at «passasjerer mellom Lillo og Totenvika må benytte Lena skysstasjon. Det vil dessverre ikke være noe tilbud til passasjerer i Akershus». Dette er en generell beskjed som ligger på nett dersom vegen brått skulle bli stengt.

Informasjon om stengingen har foreløpig bare vært gitt på ett skilt i Feiring og ett på Skreia.Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no