ANNONSE

Må fjerne mer stein ved fv 33

  • 03 mai 2019
Må fjerne mer stein ved fv 33

Det kommer til å bli forsinkelser i forbindelse med fjellrensk og sikring av fylkesveg 33 framover. (Foto: Jon Olav Andersen).

Regn med forsinkelser i trafikken.

Statens vegvesen har funnet ut at det er nødvendig å utføre mer fjellrensking på fylkesveg 33 ved Byrud i Akershus. Det kommer til å få konsekvenser for trafikken mellom Minnesund og Skreia.

Etter at det gikk et steinras 15. april var vegen helt stengt en periode. Nå må det renskes mer i fjellsiden, og det må også settes opp ny fjellsikring. Fra tirsdag 7. mai må totningene belage seg på forsinkelser i forbindelse med passering.

Det er fjellsikringsfirmaet Gjerden fjellsikring AS skal utføre rensk og fjellsikring med fanggjerder, rasnett og bolter.

Fra tirsdag blir det manuell dirigering på dagtid, i tidsrommet mellom klokka 07.00 og 18.00 mandag til torsdag og lysregulering på kveld/natt. Fredag og helgedager blir det lysregulering. Mens arbeidet pågår, kan strekningen nord for smaragdgruvene mellom Byrud og Feiring bli stengt i opptil en halv time om gangen. Arbeidet er lagt opp slik at det skal kunne tilpasses busser, nødetater og trafikken for øvrig.


– Det er først når fjellsikringen er i gang, at geologene kan si mer om omfanget av arbeidet og dermed hvor lang tid det vil ta før vi blir ferdig, sier Trond Holtvedt i Statens vegvesen.

Det skal settes opp informasjonstavler slik at det blir mulig å kjøre omkjøringsveier for de som ikke vil risikere at det er stengt i inntil en halvtime. E6 og riksveg 4 er mulige omkjøringsruter.
Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no