ANNONSE

Kvinnen drept med kniv

  • 09 august 2017
Kvinnen drept med kniv

Politiet fikk melding fra vitner om at det kunne ha foregått skyting i bilen som ble funnet i Feiring. Det viste seg at en kniv trolig er drapsvåpenet. (Foto: John Knut Bakken).

Politiet har et mulig hendelsesforløp.

Politiet bekrefter nå at kvinnen som ble funnet i en bil i Feiring tirsdag morgen ble drept med kniv. En 38 år gammel mann knytter seg selv til det som har skjedd.

Totens Blad meldte tirsdag at kvinnen, som var bosatt på Lena, var blitt skutt eller knivstukket. Nå bekreftes opplysningene om at det ble brukt en kniv.
– Vi har tatt beslag i en kniv, som vi antar er drapsvåpenet. Jeg kan samtidig avkrefte at det er snakk om bruk av skytevåpen, som det har vært spekulasjoner om, sier politiadvokat Christiansen.

Vitner, som kom til stedet der den siktede 38-åringen og kvinnen befant seg, ringte politiets nødnummer og meldte om at noe hadde skjedd. Først så det ut til å være en ordinær utforkjøring med bil. Vitnene skal, etter det Totens Blad erfarer, deretter ha sagt til politiet at kvinnen kunne være skutt ut fra det de kunne se inne i bilen.

Politiet rykket derfor bevæpnet ut til området ved fylkesgrensa mellom Oppland og Akershus. Ambulanser som også rykket ut ble holdt tilbake av sikkerhetshensyn fram til den 38 år gamle mannen var pågrepet. Politiet ba dessuten om bistand fra politihelikopteret da situasjonen ble beskrevet som en mulig skyteepisode.

Den drepte kvinnen bodde i Lena sentrum, i en bolig der asylmottaket Link Østre Toten har mottak. Rådmann Aslaug Dæhlen bekrefter at det kommunale kriseteamet følger opp asylmottaket.

Kriminalteknikere jobbet tirsdag i huset på Lena, og det ble sikret en rekke avtrykk og tatt mange prøver, blant annet i inngangspartiet.

Den siktede mannen var tirsdag i politiavhør hvor han knytter seg selv til stedet og handlingen.
– Vi mener å begynne å se et hendelsesforløp, sier politiadvokat Andreas Christiansen i Øst politidistrikt.

Den avdøde kvinnen blir onsdag obdusert.
– Vi har en klar formening om hvem den avdøde kvinnen er, men venter på identifisering.
Den siktede mannen er 38 år, norsk statsborger og har iransk bakgrunn. Jeg kan videre bekrefte at vi jobber med at det en relasjon mellom avdøde og siktede, hvor de har kjent hverandre over noe tid, sier Christiansen. Flere medier har meldt at de to var kjærester.

– Etterforskningen har så langt gitt oss et bilde av et mulig hendelsesforløp, men av hensyn til den videre etterforskningen er det for tidlig å gå i detaljer om dette nå. Vi har ingen mistanke om at det er flere gjerningspersoner, kommenterer Christiansen.

Les også:
Fant kvinne drept på fv 33
Sikrer spor på Lena


Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no