ANNONSE

Kongeparet hygget seg på Kapp

  • 11 juni 2017
Kongeparet hygget seg på Kapp

Kongeparet blir underholdt på Kapp. (Foto: Mina B. Sveen).

Kong Harald og dronning Sonja ble tatt imot av et folkehav på Kapp.

Kong Harald og dronning Sonja har i dag besøkt Kapp, hvor totningene møtte mannsterke for å ønske dem velkommen. Kongeparet kom fra Hamar og Tingnes med DS Skibladner, og Toten janitsjar spilte mens hjuldamperen la til på Kapp. En bunadskledd ordfører Guri Bråthen tok i mot kongeparet, som ble underholdt av kulturskolens ballettelever, Urbane Totninger og Knut Anders Sørum. Etter besøket på Kapp, reiste kongeparet videre til Gjøvik.

Det var mye moro å ta seg til også før kongeparet kom til Kapp. Her har det vært åpent hus i Mjøsas Ark, og det har vært is, brus, pølser, kaffe og kaker i boder og kafeer. Skolekorpsene har dessuten spilt for publikum, og det har vært ulike leker for barna. Tross litt utrygt vær, er det mange som har kost seg på Kapp i timene før kongeparet steg i land. Mange har også pyntet seg for anledningen, og det er pyntet med grønnsaker og blomster på Kapp. Da kongebesøket skulle planlegges tidligere i år, sa ordfører Guri Bråthen at musikk, mat og Mjøsa var det Østre Toten ønsket å vise fram til kongeparet.

Kongeparets besøk på Kapp er en del av deres jubileumsreise. Både Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen fyller 80 år i år; kongen jubilerte 21. februar, mens dronningen fyller år 4. juli. Sonja og Harald var sammen på besøk i Østre Toten tilbake i 1986, og besøkte blant annet Hveem forsøksgård og Skrivergården på Kapp. Den gang var de imidlertid kronprinspar, og dette var altså første gang de har besøkt kommunen som kongepar. Jubileumsreisen varer fram til onsdag, og kongen og dronningen besøker åtte kommuner i Oppland og Hedmark i løpet av turen.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no