ANNONSE

Kan felle to ulver

  • 16 juni 2017
Kan felle to ulver

Ikke mange, men noen sauer er sluppet på Totenåsen. (Foto: Jon Olav Andersen).

Fellingstillatelsen gjelder nå inntil to ulver.

Ulven som har tatt sau på Gran, i Hurdal og på Toten de siste ukene er foreløpig ikke felt. Fredag forlenget Fylkesmannen i Oppland fellingstillatelsen ytterligere, og åpnet samtidig for at det kan felles inntil to ulver i området.

Det er ikke bekreftet, men heller ikke usannsynlig at det er mer enn én ulv i området. Dersom det under jakta oppdages mer enn én ulv, mener Fylkesmannen at det er hensiktsmessig at skadefellingstillatelsen åpner for felling av inntil to ulver. Årsaken er blant annet at det er dårlig mobildekning i området, og dette kan gjøre det vanskelig for Fylkesmannen å være løpende oppdatert dersom man skulle få bekreftet at det er flere ulver.

Den opprinnelige fellingstillatelsen ble gitt 30. mai, og har flere ganger blitt forlenget fordi det er dokumentert nye tap i området. Den nye tillatelsen gjelder fram til tirsdag klokka 12. Plotthundene fra Sverige kom for øvrig til Hadeland onsdag, og er klare til å settes inn i jakta dersom man finner ferske ulvespor.

Fellingstillatelsen gjelder innenfor dette området: Nord for E16 fra E6 mot Lunner, øst for Rv4 nordover til Jaren, derfra øst for Fv34 til Fluberg, videre sør for Rv33 til Gjøvik. Fra Gjøvik vest for Mjøsa til Minnesund, videre vest for E6 til kryss E16. Dette omfatter hele Hurdal kommune, deler av Eidsvoll og Nannestad i Akershus og deler av Gran, Søndre Land, Gjøvik og Vestre Toten og Østre Toten i Oppland.

Les også:
Svensk ulvetispe står bak
Får bruke hund i ulvejakta

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no