ANNONSE

Iverksetter strakstiltak på fv 33

  • 18 januar 2019
Iverksetter strakstiltak på fv 33

Nå blir det bedre veggrep mellom Bilitt og Skreia. Statens vegvesen har besluttet å forsterke vintervedlikeholdet på den utsatte strekningen. (Foto: John Knut Bakken).

Ekstra strøing på grunn av stor trafikk.

Statens vegvesen har besluttet å heve friksjonskravet på den mye omtalte og utsatte vegstrekningen mellom Skreia og Bilitt på fylkesveg 33. Avgjørelsen medfører forsterket strøing frem til 15. mars.

Bakgrunnen er todelt. Snø og underkjølt regn skapte tidligere denne uken vanskelige kjøreforhold med svært glatt underlag. I løpet av ett døgn kjørte to vogntog i grøfta.

I tillegg er det flere tunge kjøretøy som benytter fylkesveg 33 som omkjøringsrute på grunn av vedlikeholdet av Røstetunellen i Lunner kommune. Det bekrefter Statens vegvesen.
– Alt tyder på at andelen tunge kjøretøy har økt som en følge av vedlikeholdet som nå pågår i Røstetunellen. Vi har ingen konkrete tall, men baserer oss på observasjoner gjort av våre egne folk, forteller Asbjørn Stensrud, seksjonssjef ved Statens vegvesen vegavdeling Oppland.
– Hvilke tiltak blir nå gjort,?
– Etter noen utfordrende dager med nedbør i form av snø og underkjølt regn ble det krevende å sette skikkelig veggrep. Derfor ble det besluttet å sette inn forsterket vintervedlikehold. Det vil si at vi strør mer for å sikre godt veggrep, forteller Stensrud til Totens Blad.Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no