ANNONSE

Ingen skadet i brann på Kapp

  • 08 november 2018
Ingen skadet i brann på Kapp

Situasjonen kom fort under kontroll, men det var naturlig nok noen dramatiske minutter på Kapp bo- og servicesenter torsdag formiddag. (Foto: Jon Olav Andersen).

Alt fungerte etter læreboka da alarmen gikk.

34 beboere ble evakuert på Kapp bo- og servicesenter torsdag formiddag etter en brann. Ingen er skadet, og alle kunne i løpet av kort tid flytte inn på rommene sine igjen.

– De ansatte har gjort en kjempeinnsats. Alle som befant seg i bygningen var evakuert da vi kom fram, sier varabrannsjef Lars-Harald Bergheim. Han sier fungerende avdelingsleder Bente Bjørseth og hennes ansatte fulgte læreboka til punkt og prikke.

– Jeg skal innrømme at pulsen er litt høy nå, men det er godt det gikk så bra, sier Bjørseth til Totens Blad. Hun er også glad for at så mange frivillige hjalp til, blant annet fra legesenteret i underetasjen.

Det automatiske brannvarslingsanlegget på senteret varslet 110-sentralen på Hamar om brannen. Men da hadde allerede brannvesenet lokalt fått en telefon om at det var røykutvikling på Kapp bo- og servicesenter. Dermed gikk det storalarm, og brannvesenet i Østre Toten rykket ut med alle sine mannskaper.

Beboerne på Kapp satt godt innpakket i pledd utenfor bygningen og ble godt fulgt opp av personalet. Det ble en ganske så dramatisk start på dagen for alle på senteret. Det viste seg å brenne i et lysarmatur i taket på vaktrommet, og det var en god del røyk i lokalene. Selve brannen ble raskt tatt hånd om, og en elektriker kom til stedet og tok seg av restene av lampa.

På grunn av røykutviklingen må det foretas vasking i området der det brant.


Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no