ANNONSE

Ikke bare tull med Håkon Skaug

  • 14 september 2018
Ikke bare tull med Håkon Skaug

Håkon Skaug tok opp mange alvorlige saker med rådmannsgruppa i Østre Toten, forsterket med ordfører Leif Waarum fra Vestre Toten. (Foto: Jon Olav Andersen).

Travel dag for ordføreren.

Håkon Skaug er godt i gang med sin arbeidsdag som ordfører. Men selv om revyfiguren spiller på humor, lå det mye alvor under da han møtte rådmannsgruppa i Østre Toten og tok opp saker med dem.

For fanklubben til Håkon Skaug har på forhånd gitt ham mange spørsmål når han fredag overtar ordførerjobben i noen timer. Blant annet er mange opptatt av å få en ny barnehage i Nordlia. Her fikk han rådmann og kommunalsjefer med på å bekrefte at det er et behov, men at det foreløpig står på penger. Likevel ble det funnet en straksløsning som garantert vil utløse ny barnehage i Nordlia: – Folk må lage flere unger, konkluderte Håkon Skaug. Han satte opp en beregning, og har nå gitt folk i Nordlia ett år på å produsere 25 barn.

Vegstandarden og mangel på gangveger er også noe som opptar østretotningene. Kommunalsjef Bjørn Bollum redegjorde for mange enkeltstrekninger som det var spørsmål om, og det viser seg at de fleste av dem er fylkeskommunalt ansvar. Omorganiseringen av helse- og omsorgstjenestene er også noe mange er opptatt av, ikke minst hva som skjer med bo- og servicesentrene på Kapp og Skreia. Kommunalsjef Lisbet Kjøniksen måtte redegjøre for statusen, og det er foreløpig mye som er uavklart. Likevel påpekte hun at det er Balke bo- og servicesenter som først stenges, og som har prioritet med tanke på annen bruk. Her jobbes det med ideer. Ny butikk på Kapp var også et hett tema, og der er det ikke kommunen som holder igjen, men overordnede føringer.

– Guri Bråthen, du har fridag fra ordførerjobben, men er du overrasket over at Håkon Skaug tok opp såpass mange tunge saker?
– Det er ingen tvil om at vi kjenner mange av disse sakene, og har hørt engasjement rundt dem før, sier Bråthen, før hun haster videre i hælene på sin vikar.

Før Skaug forlot rådhuset passet han på å sende e-post fra ordførerens konto. Den gikk til fylkeordfører Even Aleksander Hagen, for Skaug forsto at mye av det som skulle vært gjort i Østre Toten stopper seg på fylkeskommunalt nivå.

Deretter bar det til biblioteket, der det var høytidelig åpning av flere bøker. I tillegg var det høytlesning. Selv om Skaug rager godt over bakken, valgte han gardintrapp for å få lesingen høyt nok. Der kunne han blant annet fastslå at barna fra Lena FUS barnehage ikke hadde lest særlig mye av Iliaden. Noen sitater fra "Sangen om den røde rubin" ble det også, samt litt fra noen nye barnebøker.

Ordføreren har et hektisk program, og da er det godt å ha privatsjåfør. Utenfor rådhuset ventet en stram uniformert Arve Mosand med sin 1973-modell Rolls Royce for å få ham videre til Kapp.

Les om andre del av dagen her: Brudeparet sa ja til Håkon Skaug

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 16 87 50
Besøksadresse: Hauggata 10, 2850 Lena
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@totens-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@totens-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Totens Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innholdet på dette nettstedet uten avtale med Totens Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no